Реваншизъм в БНР: Журналисти са свалени от ефир

0

- Advertisement -

Поредна вълна на напрежение и обвинения за реваншизъм в Българското национално радио, след като двама журналисти от програма „Хоризонт“ се оплакаха писмено до ресорните институции, че са свалени от ефир като водещи от новото и.д. ръководство, съобщи Dariknews.

Kолегите Румяна Василева и Даниел Инков са подали писмен сигнал до Управителния съвет на националното радио, до СЕМ и до временната парламентарна комисия, която се занимава с прекъсването на „Хоризонт“.

- Advertisement -

Двамата се оплакват, че са свалени от ефир като водещи на планирани предавания на „Нощен Хоризонт“, насрочени за 8 декември и за 4 януари догодина. Обясняват, че са били намерени спонсори за предаванията, а в същото време са уведомени изненадващо, че няма да бъдат водещи. За това им е било съобщено устно от ръководството на 22 ноември след 16.30 часа, след като графиците вече били ясни.

Професионални мотиви не бяха изтъкнати“, коментират Василева и Инков. Според тях единствената причина е, че са разговаряли с Управителния съвет, който пък е в конфликт с временния шеф на „Хоризонт“.

Пред Dariknews шефът на „Хоризонт“ и редактор на „Нощен Хоризонт“ Ивайло Савов отрича това да е вярно. „Никой не е свалян нито от ефир, нито от график, нито от предаване“, заяви шефът на „Хоризонт“. „Няма такъв случай. Няма такъв сигнал при мене„, добави той. Савов твърди, че не е виждал писменото оплакване на двамата водещи на „Нощен Хоризонт“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече