Лорд Евгени Минчев за Мис България и българската неугодия: Обичаме да мразим, насърчението ни е чуждо

0

- Advertisement -

Лорд Евгени Минчев специално за в-к Труд

На прост човек не може да се угоди, казал го е Петър Дънов, Учителят. Затова понякога припознавам нашенеца  именно като такъв, особено когато му се даде властта да се изказва и да дава мнение. Мис България за тази година опра пешкира, както почти всяка коронована девойка до този момент.

Понеже бях на конкурса, не видях никаква смущаваща причина за нейният избор, още повече когато се припомни, че  кандидатките просто се записват, правят се окръжни кастинги, после с наличността се провежда този, пък и други конкурси. Когато започнат да се постват красиви българки, с народни носии или красиви абитуриентски рокли, обсъждащите това са прави да сравняват. Но нека се има предвид, че всичките тези девойки, биха могли да се явят на конкурса, който си има достопочтенно жури.

- Advertisement -

В тази връзка не може да се стовари всичкото недоволство върху една корона и една биография, чиито ръкопис започва сега а вече е подложена на провокации и съмнения. Дори внушения. Защото титлата дава дълг към получилият, да се развива и добие класа с времето и по силата на този именно дълг. Пък и мис България няма точно определени и изказани на глас критерии, по които да сравним и да виним. Защото  обвиненията пък са камъни в нашата градина и ако от камъни може да се построят кладенци, то могат да се построят и дувари. Въпросът е какъв ще изборът на архитектите вътре в нас-  по-скоро това е въпросът, който трябва да ни тревожи а не избирането на една мис, чиято трайност би трябвало да е актуална една година.

Мисля си също така, че ние като народ имаме нужда да се обединим не само около футбола и тениса а и около красотата, каквото и да е нейното измерение. Докато вие се изказвате за една крехка съдба и красотата и, погледнахте ли майките, бабите и сестрите си, дори и жените си, преди да обсъждате чуждите? И когато критикуваме да не забравяме, че някъде един родител може би е наранен да чува онова, което вие казвате за детето му. И знаете ли, може пък тази или следващата мис да стане прекрасна майка, изключителен преподавател, лекар… Може да ви стане и снаха- неведоми са пътищата Господни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече