Марио Трифонов се самоуби от мъка и безпаричие. Журналистът страдал от депресия след като останал без работа

0

- Advertisement -

Сърдечна недостатъчност или самоубийство – това са хипотезите, които тези дни обикалят из медийните среди във връзка с озадачаващата кончина на известният моден журналист и бивш тв водещ Марио Трифонов. 52-годишният фин мъж бе намерен от свой приятел в дома си вечерта на 17 декември в безжизнено състояние. Точната дата и час на смъртта му обаче не са ясни, защото роднините на Трифонов чакат да излязат заключенията от аутопсията на патоанатомите, пише Уикенд.

Факт е, че активният в социалните мрежи Марио, не бе публикувал пиперливи снимки и текстове от събота, 14 декември в групата, която създаде това лято – „Чарлз Дарвин никак няма да хареса това” – нещо което не е никак характерно за общителната му душа. Приживе той редовно споделяше душевните си терзания и намекваше, че изпада в депресии, от които понякога едва намира начин да излезе. Голямото разочароване идва тази пролет, когато изненадващо е уволнен от телевизия „In Life” на фамилия Барбукови, където работи. Мъчи се да започне някаква работа, но се оказва, че в десетките медии място за него няма.


Още преди пет години Трифонов споделил пред приятели, след поредното интервю за работа: „В ден като този не мога да не се замисля върху една много стара българска поговорка, в която се твърди, че: „Който се учи, той ще сполучи”. Успоредно с това фактите красноречиво говорят, че в момента у нас е бумът на „образованите безработни”. Не на едно, а на няколко от работните места, на които съм бил – къде шеговито, къде сериозно са ми казвали че пиша „твърде интелектуално”…  И какво излиза сега? Оти ручах жабетата, а? Защо ходя по интервюта. Не се жалвам, а както казах в началото – само разсъждавам по темата за образованието в деня на Студентския празник – 8 декември”.


Въпреки навъртения стаж в медии като телевизиите „Триада“, „Евроком“ и „7 дни“, в радиата „Атлантик“ и „NET“, дамските списания „Бюти”, „За жената“, „На живо“, много врати за работа се хлопвали под носа му. Макар и с много контакти сред журналисти и бизнесмени, той така и не могъл да намери препитание, което да пасне на душата и характера му. Кандидатурата му била отхвърляна на момента, често без обяснения или с нелогични такива, в които ставало въпрос, че се търси по-мобилен човек за длъжността репортер.


С времето Марио Трифонов се отчаял. Последните пет-шест години от живота не били никак добри за него нито в творчески, нито в личен план. Журналистът живеел с възрастните си родители, които обаче напуснали белия свят един подир друг в рамките на няколко лета. Марио се грижел за тях, водил ги по болници, по лекарски кабинети, а те се стопявали пред очите му от заради тежки онкологични заболявания. Смъртта на майка си журналистът преживял изключително тежко. Тя била факторът вкъщи и човекът, който го възпитал в топлота и сърдечност. В лицето на баща си виждал опора, но и тя била временна.

- Advertisement -


Останал сам и без сериозни работни ангажименти, Марио Трифонов изцяло попаднал в мрежите на депресията. Имало дни, в които не му се излизало от вкъщи, не виждал смисъл в живота, минавали му разни щури мисли през главата и все търсел онази жизнено важна сламка, която да го изведе от мрака, но така и не я намерил. Обещавал на приятели, че ще отиде на поредното интервю за работа, но после се оказвало, че не ходел никъде, а си стоял вкъщи.
Преди повече от месец постъпил в болница, защото имал сериозни сърдечни проблеми. Разбитото му сърце имало нужда от лечение и скъпоструващи лекарства. Няколко човека се свързали с Марио и му предложили помощ, знаейки че бедства финансово, но той отказал под претекст, че всичко си има и нищо не му липсва, защото бил намерил начин да се справи.


След изписването публично чрез фейсбук благодарил на онези, които са му помогнали в този тежък момент, както и в по-тежки от живота му моменти. Имена обаче не споменал, защото те си знаели кои са. Пред повечето си приятели дори не бе признал, че има сърдечни проблеми и временно е бил хоспитализиран.


„Марио беше човек на честта и достойнството. Той изпълняваше всяка обещана дума, за разлика от повечето хора, които са свикнали да говорят вятърничеви приказки. Никога не говореше зад гърба на другите, не ги осъждаше и коментираше. Това качество му беше чуждо. Казваше или хубави и истински неща, или нищо. Много бе привързан към любимото си куче, но и то си отиде – почина броени дни преди него. Може би смъртта на четирилапото същество е наляло „масло в огъня” и го е вкарало в още по-голяма депресия. Голяма част от близките му не вярваме в тезата, че сам е посегнал на живота си. Надяваме се да го е предало сърцето, а той имаше по детски чисто сърце”, разкриват познати на журналиста.


Според тях ще трябва да се изчакат резултатите от аутопсията, за да се разбере какво точно се е случило и кога са настъпили часът и денят на смъртта.
Марио Трифонов няма братя и сестри. Роден е на 18 октомври 1967 г. в София. Автор е на женския роман „Най-добрата в играта”, в който пресъздава своите впечатления от света на списанията и модата. Дълго време колекционира жаби, направени от различна материя и в различни големини. Смята, че те носят късмет, пари и сбъдват желания. Уви, на него не му донесоха късмет…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече