Журналистът Иван Димитров хвърли бомба: Снахата на Тато е американска шпионка!

0

- Advertisement -

Бившата снаха на Тодор Живков – Маруся Мирчевска, е американска шпионка! Това твърди журналистът Иван Димитров Тренев, който е завел граждански иск срещу бившата жена на Владимир Живков, сина на Тато.

„Крайно време е да се разкаже бруталната истина за личността на американската гражданка с български произход Маруся Мирчевска, която се подписва Морган. Откакто започна моята одисея с 40-те хиляди, които открадна от сдружението ни „Народно дело“, за да направи филм за Христо Ботев и не върна парите, аз живея като битник и търся истината – как да върнем парите и на спонсорите, които са дадени за същата цел“, сподели Димитров. В срещите с хора, познавали Маруся, той стигнал до истината, че г-жа Мирчевска е американски шпионин след разговор с приближен до семейството на Тодор Живков.

„Човекът ми разказа потресаващи неща за тази жена. Но нека започна отначало. През 1981 г., когато излезе филмът „Хан Аспарух“ на Людмил Стайков, Маруся е част от екипа на режисьора. По това време тя е работила като изкуствовед в столична галерия. В същото време се появява агентът на американското разузнаване Том Маршъл, който се представя за продуцент. Той и филмовата му къща искат и дават 5 милиона долара за направата на къса версия на филма „Хан Аспарух“. Маруся също се включва да говорят уж за кино, филми, режисура, история. Оказва се, че тя доброволно е вербувана и подготвяна за срещите с него. Постепенно двамата с Маршъл започват да работят по шест-седем часа дневно и „творческата им работа“ се набива на очи на българското разузнаване. Така нашите разбират, че тя е вербувана с нейно съгласие от разузнавателното управление на САЩ. До това заключение се стига след следене и използване на различни средства на снахата и Маршъл. Разбира се също, че нейната цел е обещана филмова и режисьорска кариера в САЩ“, разказва потресаващото си разкритие Димитров.

По това време снахата на Тато е имала достъп до резиденцията на Живков, който почти я боготворял. „Маруся е била абсолютно осведомена за личния живот на семейството. Информациите си предава по канал до САЩ. Междувременно е документирано всичко, което върши снахата чрез изпращане на фалшива културна българска делегация до продуцентската къща на Том Маршъл в САЩ. Българите пристигат без предупреждение с цел договаряне на късата версия на филма „Хан Аспарух“ и сътрудничество. На съответния адрес намират „офис“ на въпросната продуцентска къща, който се ремонтира и вътре няма никакви мебели. Голата истина лъсва – няма продуцентска къща с представител Том Маршъл. Тогава Том и Маруся са хванати и българската държава иска размяна на Маршъл срещу български резидент в САЩ, а Маруся Мирчевска е „озаптена“. Изпращат я в СССР да учи режисура при Глеб Панфилов на държавни разноски – напълно осигурена“, споделя за първи път пред „България Днес“ Димитров.

Историята в СССР за Маруса отново се повтаря – колегите й въобще не я виждат на лекции, а тя става „прекалено“ близка с Глеб Панфилов. „Междувременно КГБ изпраща до българското разузнаване сведение, че снахата води „развратен и разгулен живот в оргии“, документирани със записи и снимки – при това доброволно от нейна страна. Самата Маруся получава диплома, без да се е явявала на лекции и изпити. Нейните колеги са странели от нея и не знаят как изобщо е завършила“, твърди журналистът.

- Advertisement -

Според него Маруся никога не е била сестринска близка нито с Людмила Живкова, нито със семейство Живкови. Дори е учуден, че снахата е продала чанта на червената ни принцеса от крокодилска кожа, която Людмила й била подарила. „Съмнявам се и че Тодор Живков й е подарил пушка, която също продава за хиляди. Кой нормален човек ще подари пушка на снаха си“, учуден е Димитров.

Биографията на Маруся Мирчевска след развода с Владимир Живков е наистина интересна според разследващия журналист. „Тя е близка и със световноизвестния режисьор Милош Форман. Твърди, че той й обещал филм за живота й, но не можем да разберем истината, тъй като Форман почина миналата година“, казва журналистът от радио „Гама“ и призова прокуратурата да се заеме с откраднатите 40 000 лева от Маруся Мирчевска, дарени от сдружение „Народно дело“ и спонсори за направата на филм за Христо Ботев.

„Обикновен крадец, престъпник или държавен предател е тази жена и защо продължава да се крие, като всички знаем, че е в България и не отговоря на въпросите ни?“, пита журналистът Иван Димитров, който продължава да търси истината.

Опитите на „България Днес“ да се свърже с Маруся Мирчевскаа на мобилния й телефон и през социалните мрежи останаха без отговор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече