Лили Иванова признава: Слухът, че съм оставила дете в дом за сираци, е най-болезнената лъжа за мен!

2

- Advertisement -

Списъкът с мъже в живота на Лили Иванова е твърде дълъг, но двама са мъжете, от които естрадната звезда е очаквала дете – бившият й съпруг д-р Георги Павлов и музикантът Здравко Радоев.
В края на 50-те години двата аборта и сложните гинекологични операции, които певицата претърпяла в провинциални болници, едва не й коствали живота. Именно невъзможността да роди дете станала причина за разпада на първия от нейните злополучни 3 брака.

Бездетието на Лили било причина и за раздялата й със Здравко Радоев, както и с дългогодишния й сценичен и житейски партньор Асен Гаргов, който брутално я засегнал в момента на раздялата им, наричайки я „мъртва утроба”. Именно заради невъзможността да се сдобие с дете, на което я обрекли двете фатални бременности, Лили доста бурно реагирала на измислиците, че през 60-те е родила дъщеря, която е изоставила в дом за сираци. Тя е категорична, че това е най-чудовищната лъжа, която е била изричана за нея. „Не знам в чий болен мозък се пръкна това… Нека тежи на съвестта му”, отсича певицата.

До ден днешен обаче имало хора, които вярват на популярния преди десетилетие слух – може би заради удивителната прилика между певицата и вече порасналата Доротея, която е умствено изостанала. А и заради тв репортаж, излъчен в несъществуващото днес предаване на Иван и Андрей. Огорчена, тогава Лили дори смята да съди Нова телевизия, но се отказва.


Първият път, когато направила аборт, естрадната икона била все още била никому неизвестната Лиляна Иванова Петрова. Тя била омъжена за кубратската си любов д-р Павлов, с когото се запознала докато работела в местната болница като медицинска сестра. Вторият аборт Лили направила от популярния музикант Здравко Радоев докато все още била омъжена за д-р Павлов. Години след това музикалният корифей е болезнено откровен и споделя, че не се оженил за нея, тъй като не можела да има деца.
„Когато получи извънматочно забременяване втори път, бяхме на турне в Петрич. Там й отрязаха втората тръба. Тя все още беше женена за първия си мъж – доктора. Аз даже имах респект от това, че е семейна, някакво неприятно усещане, че вършим нещо нередно. Обадих му се да отиде да я види в болницата. Когато се разведе с него, заживяхме заедно и изкарахме 3-4 години. По-късно тя реши да се ожени за моя приятел Ванко Пеев”, реди спомени Здравко Радоев, който пък впоследствие станал съпруг на Богдана Карадочева.


След втория аборт на Лили, когато лекарите премахнали и втората й маточна тръба, вероятността да роди дете вече клоняла към нула. Певицата обаче се примирила с това и отдала цялата си енергия на кариерата си. Преди години Лили решила да осинови една от дъщерите на сестра си Магда. Изпълнителката на „Камино” дори й прехвърлила на нейно име апартамент в столицата, но незнайно защо след това разтрогнала дарението.
„Не страдам, че нямам деца. Не съм и длъжна да обяснявам защо няма деца. Но публиката заслужава истината. Днес твърдя, че въпросът защо нямаш деца никога не трябва да се задава на нито една жена. Дали има деца, дали няма, защо няма… Всичко е Божа работа. Бог знае защо ме е създал.

Оперирана съм два пъти от извънматочна бременност. Това е моята драстична история. Недейте да мислите, че тогава лекарите бяха много по-добри от сега или че обслужването по болниците беше по-качествено. Можеше като куче да те оставят някъде да умреш. Тогава не бях известна”, разкрива в автобиографичната си книга „Истината” естрадната прима.
Според Лили именно злата майка на първия й съпруг, й докарала здравословните проблеми, заради които останала бездетна. По това време Лили и съпругът й д-р Павлов живеели при родителите му в Перник. Баща му, който бил миньор, я приел като дъщеря. Свекървата обаче била много недоволна, че синът й – цял доктор, е взел „една проста медицинска сестра” за жена. На всичкото отгоре и певица, което в представите й било равносилно на някаква разпътна шантонерка. Злата свекърва била истинско подобие на тази в сериала „Пътят на честта”, който зрителите на Нова гледаха цяла есен. Тя често я подпитвала дали „вече най-сетне не е бременна”. На бъдещата звезда й се налагало да пере на ръка с ледена вода на чешма, която се намирала в двора на 30 метра разстояние от къщата.
„Зима, дъжд, сняг, кал – аз, с едни галоши, отивам с две кофи и мъкна вода от тази чешма, за да имаме в къщата вода. То толкова тежах – колкото две кофи вода, и затова може някои здравословни мои проблеми, които се появиха по-късно, да са предизвикани от тази груба работа. Сега, не знам, не мога да виня никого. Божа работа е всичко”, философства певицата.

- Advertisement -


Първият аборт Лили направила по време на концерт в Разлог.
Изведнъж усетила режеща болка в стомаха. Колегите й я закарали с раздрънкания им микробус до Петрич. В продължение на 2 часа певицата чакала на носилка в коридора на болницата да стане 7 часа, за да дойдат лекарите. Болките й се усилвали и в един момент тя започнала да усеща, че се задушава.
„Започнах да удрям колкото сили имах по стената, но без резултат – от другата страна бяха тоалетните. По едно време любопитството на някаква случайна жена ме спаси. В този момент аз имам убийствен кръвоизлив в корема, който потиска органите и центъра на дишане. Коремът ми продължавал да се пълни с кръв през цялото време и да ми пречи да дишам. Всичко беше пълно с кръв!”, спомня си кошмара Лили.


Пациентката забелязала, че никому неизвестното по онова време миньонче колабира. Жената викнала лекар, който констатирал, че бъдещата звезда има извънматочна бременност. През цялото време Лили била в съзнание, без упойка и усещала манипулациите на докторите. Сложили й на лицето само маска с етер, който леко я зашеметил. Певицата загубила много кръв и макар че нейната кръвна група А не била от редките, се оказало, че няма банка, за да й прелеят. Тогава един от лекарите се съгласил да стане кръводарител и така я спасили. Оцеляла буквално на ръба.
След това нейният съпруг д-р Павлов пристигнал, за да я вземе от петричката болница. Прибрали се с теснолинейката. Влакът бил претъпкан с пътници и се наложило абортиралата Лили и мъжа й да пътуват прави в коридора цели 3 часа.


След 10 години, когато станала популярна певица, докторът, който дарил кръв за нея уж безвъзмездно, й написал писмо. „Навремето аз ви дадох кръв, която в Америка струва хиляди долари. Вие тогава не ми платихте. Искам сега да ми платите”, пишел й медикът. Сагата с наглия доктор обаче не приключила само с писмото му. При едно пътуване до Шумен Лили разбрала, че същият доктор я чакал пред хотела, в който била отседнала. По онова време тя заработвала по 12 лв. на участие, а той искал от нея да му плати няколко хилядарки. Лили се видяла в чудо от шантажа и незабавно телефонирала в милицията. Едва, когато униформените пристигнали, докторът се махнал.


След концерта колегите на певицата й съобщили, че той отново я причаква, но този път довел цяла група. „Докато се качвах в колата, ги чух да крещят: „Криеш се, криеш си, обаче пак ще ни паднеш в ръчичките…” Това беше първата ми среща с глутницата. Бях взела кръв от глутницата и те искаха да им я върна”, изповядва се певицата.


Първият съпруг на звездата д-р Павлов преминал окончателно в историята след година и нещо семейно съжителство. Но доста преди това той вече не значел нищо за Лили. Тя искала около себе си музикант, който да й помага в кариерата. За първия си мъж Лили не говори, споменава го с безразличие, ако я попитат настоятелно за него. Казва, че не помни защо се е развела с него и с половин уста споделя, че сигурно е било заради кариерата й. Истината е, че музикантът Здравко Радоев е любовник на Лили между първия и втория й брак. Вторият й аборт бил именно от него, макар че по това време тя все още била съпруга на д-р Павлов.


Проблемът, заради който изпълнителката на „Детелини” няма деца и заради който е в устата на хората, се повтаря пак на път, но този път в Ловеч. Лекарите я оперирали заради симптоми на апандисит, но когато отворили корема й, установили друго. Лили получила кръвоизлив и наведнъж медиците извършили две хирургически интервенции. Премахнали и една от маточните й тръби. Тъй като след операция от апандисит вода не се дава, на третия ден тя се обезводнила и ослепяла.
„Не мога да виждам, не мога да говоря, не мога да чувам. Схващат се всички лицеви мускули. Ослепявам и казвам: „Не виждам и не мога да говоря”. Те ме виждат и се чудят какво става. Правят консултация докторите и само един от тях се сети: „Вода дадохте ли му на това момиче?” „Ами, не сме”. „Е, защо?” „Ами, защото има апандисит”. „Да, но има и друга операция. Веднага влейте физиологичен разтвор”. И ме оправиха”, връща се назад към кошмарните си спомени музикалната легенда.


След като отново се върнала към певческата си кариера, българската и сръбската телевизия направили съвместно предаване за най-популярните наши естрадни певци. Емил Димитров и Лили заминали за Белград, за да направят видеозапис. В групата бил и Иван Пеев – следващият съпруг на Лили. Когато се оженила за него, тя го предупредила, че едва ли ще имат деца. Той обаче бил категоричен, че не се жени за нея заради децата и никога по време на брака им не повдигнал този болезнен за нея въпрос.
Именно Иван Пеев бил мъжът, когото претенциозната певица определя като първия истински и единствения важен мъж в живота си. „Това за мен е единственият важен брак. Единственият мъж, който е значел нещо за мен, единственият мъж, който ме е обичал истински и от когото съм чувствала подкрепа”, лаконична, но категорична е по темата тя.

2 Коментара
  1. Bistra казва

    Badi jiva i zdrava LIli!Obichame te s cyaloto si sarce!Ti si velika!Samo teb priznavam za estradna pedica!

  2. Bistra казва

    Badi jiva i zdrava LILI!Obichame te!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече