КОШМАР! Ученик в Русе се самоуби преди първия час

0

- Advertisement -

Трагедията се разигра в Английската гимназия, деветокласникът се хвърли от третия етаж

Кошмар в Русе! 15-годишен ученик се самоуби след скок от третия етаж на Английската гимназия. Момчето починало в линейката на път за болницата.

Инцидентът е станал около 7,30 ч. сутринта, тридесет минути преди началото на учебните часове. Деветокласникът е открит в задния двор малко по-късно.

- Advertisement -

На място е извикана полиция, която да разследва какво точно се е случило. Заради трагедията учениците останаха в класните стаи в междучасията, а при тях влязоха психолози. Работи се по различни версии, като най-вероятната е самоубийство, но не се изключва и нещастен инцидент.

Директорката на Английска гимназия Маргарита Янакиева обясни, че момчето е ученик за първа година при тях, след като през миналата година е дошъл от училище „Васил Левски“.

„Добър ученик, семейството е нормално, грижовни родители, не е създавало детето досега проблеми. Няма свидетели на инцидента, засега се смята, че е бил сам в класната стая, тъй като там са намерени вещите му. В тази класна стая няма камери, но има камери по коридорите и в двора, които полицията преглежда. За съжаление е сумрачно сутринта толкова рано и не се вижда ясно“, каза Янакиева.

На мястото на инцидента пристигна и зам.-кметът на общината Енчо Енчев. „Сезирахме отдел „Закрила на детето“, дирекция „Социално подпомагане“, и извикахме свободните налични психолози от Ресурсните центрове и от неправителствените организации, с които работим. Те в момента са тук и работят, така че взели сме мерки. За момента това можем да направим“, каза Енчев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече