Govoriotkrito.bg научи: Бизнесът стяга невиждан протест!

0

- Advertisement -

Хотелиери, ресторантьори и собственици на заведения блокират София и Варна с искане за 9% ДДС на храните

Бизнесът стяга невиждан протест, научи Govoriotkrito.bg. Стачката, планирана за 29 януари, до момента е подкрепена от 3000 човека само в социалните мрежи.

Планът на бунтарите е да блокират София и Варна до изпълнение на няколко техни искания:

– Отлагане влизането в сила на действието на Наредба Н-18 до изчистване на всички основни проблеми, касаещи прилагането й.

– Отмяна на текстовете в Наредбата на НАП, касаещи запечатването на търговски обекти без изрично доказана вина от страна на търговеца, стопанисващ обекта.

– Сформиране на работна група за обсъждане възможностите за въвеждането на диференцирана ставка на ДДС за храните и сектора на обществено хранене и развлечение, категоризирани по Закона за туризма, на 9%, каквато е практиката в страните – членки на Европейския съюз.

- Advertisement -

Масовото недоволство на бизнеса е организирано от Националния организационен комитет в защита на малкия и среден бизнес в България!

Протестът е подкрепен от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и всички нейни 36 структури по градове, Българска асоциация на заведенията ( БАЗ), Сдружение на заведенията в България (СЗБ), Съюза на търговците на дребно на хранителни стоки в България и други представители на малкия и среден бизнес.

Планът е недоволните да се съберат на 29.01.2020 г., 12,00 ч. в София на площад „Народно Събрание” и във Варна – пред сградата на Общината.

Обръщаме се за подкрепа към всички представители на малкия и среден бизнес – ядрото на българската икономика! Разчитаме на Вас!, пишат от стачния комитет.

*ВАЖНО: Всички желаещи от по-малките градове, които желаят да подкрепят стачните действия, следва да се организират и изберат една от двете локации!

*За всички от #Пловдив, които искат да присъстват на #протеста в София! Сборен пункт, паркинга на Джъмбо, 09:00 ч. Моля, организирайте се по групи и се свържете с нас на 0898 46 34 72, за да организираме автобуси!

За връзка с нас: 0898/ 463 – 472, Марин Сотиров или 0878/ 806 – 611, Ричард Алибегов!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече