Зам.-министъра, пуснал у нас италианския боклук има хотел и върти схеми с ливанската банда на Рамез Шараф и още…

0

- Advertisement -


Николай Кънчев е зам.-министърът на екологията, разписал вноса на италианския боклук, заринал България. Прокуратурата не съобщи неговото име, но то е публична тайна. За ресор „отпадъци“ в министерството отговаря Николай Кънчев, който заема поста от квотата на ВМРО.

Преди да влезе в политическия кабинет обаче той няма интереси  в екологията, казват запознати с биографията му. Кънчев е производител на шоколад. Той е

съдружник във фирмата „1 Метър шоколад”,

която създава преди години със съдружничката си Биляна Екснер. Госпожата, която сега е на 47 години,  по това време е известна като Биляна Тодорова. Екзотичната й фамилия се появява, когато се  омъжва за бизнесмена Франк Екснер. Немският баровец се подвизава у нас от години и дори се представя за граф фон Щофенбург. Скептици обаче подлагат на дълбоко съмнение автентичността на благородническата му титла. Впрочем, част от фирмите, в които е участвал, са със запори или са в ликвидация.
Шоколадовата производителка и господинът със синя кръв се запознават на ротарианско събитие. Известно е, че родните новобогаташи освен с измислени титли, умират да се правят на масони и филантропи. Запознати казват, че Франк Екснер има няколко брака зад гърба си, преди да се задоми с производителката на шоколад.


Биляна Тодорова, днес вече Екснер, и Николай Кънчев регистрират общата си компания през 2012 г. със 160 лева капитал. Зам.-министърът на екологията се оттегля, след като влиза във властта през 2018 г.    

- Advertisement -


Явно бизнесдамата е намерила стабилна опора сред войводите, понеже и другият й бизнес партньор е кадър на ВМРО. В  „Драгажен флот – Истър” тя е заедно с Румен Йорданов. Фирмата, в която е съсобственичка Биляна Екснер, е

концесионер на пристанището в Свищов,

а договорът е сключен по времето, когато транспортен министър е Петър Мутафчиев.
В дунавския град, където работи „Драгажен флот-Истър”, знаят, че компанията е на ВМРО. Самият Румен Йорданов от дълги години е в патриотичната партия, като в същото време е и ротарианец. Преди години бил жестоко пребит, спомнят си запознати, но нападателите не са открити и досега.


Въпросният Румен Йорданов е съдружник и с шефа си от ВМРО Николай Кънчев. Общата им фирма „Манастира-Свищов” и е специализирана в туризма. Основана е през 2006 г., като според Търговския регистър Йорданов и Кънчев са съдружници и досега. Няма данни зам.-министъра на екологията да се е оттеглил.  
Иначе „Манастира-Свищов” стопанисва едноименен хотел,  а на страницата му в интернет се рекламира и „1 Метър шоколад”, което не оставя съмнение, колко близки са си съдружниците. Преди години хотелът, зад който стоят Николай Кънчев и Румен Йорданов, е бил образователен център, припомнят си източниците ни. Намира се във вилна зона край Свищов, недалеч от манастира „Успение Богородечно”.
Явно интересите в хотелиерството на зам.-министъра на екологията се простират не само край Дунав, но и в столицата. Както „Уикенд” писа наскоро, македонското културно-просветно дружество „Гоце Делчев” с шеф Николай Кънчев е дало

пълномощно на Рамез Ахмад Шариф

да ги представя в имотни сделки. Въпросният Шараф беше арестуван като лидер на банда за кибер престъпления, източила 44 млн. евро и 15 млн. долара от американски и европейски фирми.
Пълномощното, което той е получил да представя войводите, е разписан от Николай Кънчев. Имотът на ул. „Искър” № 6 е обрасъл в бурени, но въпреки това на него са регистрирани 1800 македонци и албанци, получили български паспорти. Кънчев е разписал пълномощното на Шараф, за да може ливанецът да се захване с издаването на строителна документация за изграждането на хотел „Македония” на пустеещия терен в центъра на София.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече