Всеки с дерта си: Катафалки атакуват НС

0

- Advertisement -

Шествие от катафалки в центъра на София. Траурните автомобили минаха по жълтите павета, за да стигнат до Народното събрание.

Организаторите на погребалния бранш не са съгласни с внесени от депутати от „Обединени патриоти“ промени в Закона за устройство на територията, в които се потвърждава правото на общинските съвети по места да приемат наредби, уреждащи цялостната дейност по тъжните обреди.

- Advertisement -

„Тези наредби са по-скоро някакъв юридически абсурд, смесват се норми, които нарушават други закони“, заяви пред БНР един от организаторите Борислав Петров. 

По думите му в бранша има тотален хаос и всеки прави, каквото си иска: „Прави са хората да негодуват. Това е, защото няма специален закон, няма регламент… Общините имат интерес, защото искат чрез едни наредби да вменяват правила на своите директни конкуренти“.

Депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов обясни, че законовата промяна не е насочена срещу траурни агенции или определени хора. С нея се дава възможност общините да си приемат наредба, с която да урегулират дейностите в общинските гробищни паркове… „Рекетът на опечалените и гаврата с паметта на починалите трябва да престане, това не може да продължава“, каза Ангелов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече