Govoriotkrito.bg: Майки на деца-аутисти скочиха срещу крутите мерки

0

- Advertisement -

Гневни майки на деца-аутисти излязоха с гневни коментари в социалните мрежи срещу въведените извънредни мерки в страната в частта им за посещения на паркове и градинки

Те аргументираха негодуванието си с това, че децата от аутичния спектър имат нужда от пространство и отдих, за да не се влошава състоянието им. Бъдат ли капсулирани вкъщи, те ще отключат агресия, научи Govoriotkrito.bg.

Ето какво написа Elizabetta Betta Eli във фейсбук: „Нещо не е така!! Някой ако си мисли, че мога да затворя хиперактивно дете с аутизъм в апартамент 60м2 с дни, явно не е наясно със тези неща. Днес е направил 164293 тегела от компютъра до вратата (това са около 3 метра). На вечеря вече не можех да го удържа на стола, опитваше се да рисува, да яде и да разглежда книжка едновременно, просто защото вече не може да си намери място.

- Advertisement -

Аз не искам да го водя в паркове, защото няма да ме разбере,  като му казвам да не пипа люлките и пързалките. Той няма нужда и от социални контакти, защото точно това е да имаш аутизъм. Искам само да мога да го заведа по най-безопасния начин до колата и да идем на някоя поляна или горичка, за да си изразходи енергията. Да, но това значи, че трябва да излезем извън София. Сега било забранено. И какво точно се очаква да го правя още неопределен брой дни вкъщи??“

Лилия Кондева пък заплаши, че ако органите на реда направят проблем на нея и детето й, което е аутист, че са навън въпреки разпоредбите, ще я видим по медиите.

Мили управители започвайки от 1974 до ден днешен аз все чакам светлото бъдеще което така обещано на народа, само че дядо ми не го дочака, майка все още чака, а аз вече не вярвам, че ще го дочакам. Не вярвам, че СИСТЕМАТА ще жертва нещо за мен и за детето ми. Така че само защото здравната ни система видете ли не може да приеме толкова болни мен ме карат аз да се жертвам за системата? Само защото бабичките не могат да си седят в къщи , няма да позволя детето ми да откачи. А това задължително ще се случи, защото той не може да седи в къщи 24 часа 7 дена. ТАКАВА МУ Е ДИАГНОЗАТА! Утре излизаме да караме колело и ако ни спрат, ще ни видите в новините“, уточнява в поста си във фейсбук Кондева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече