Забрана за влизането на чужденци в България до 17 април (Нулев ли е ефектът от тази мярка?

0

- Advertisement -

Забраните за влизане в страната валят една след друга. Една от тях е чужденци да не влизат на територията на България до 17 април 2020 г. включително, видя Govoriotkrito.bg

Ограничението ще действа за всички граждани на трети страни (извън ЕС) през всички гранични пунктове с въздухоплавателни, морски, железопътни и шосейни транспортни средства. Това съобщават днес от Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР.

Остава в сила забраната за влизане на територията на Република България  на лица, пристигащи от следните държави-членки на ЕС и страни от Шенгенското пространство: Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия и Швейцария, с изключение на български граждани, членове на семействата на български граждани и лица със статут на постоянно и продължително пребиваване на територията на Република България.

- Advertisement -

Според много от потребителите в социалните мрежи, подобно ограничение е абсолютно ненужно.

Този коментар е един от многото, и хвърля светлина върху проблема:

„Те нека си внасят българите от чужбина, пък да ограничават някои чужденци! Ефектът  е нулев! За ТИР-овете, които постоянно преминават през страната изобщо не говорим!”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече