Брутална наглост: Каролев лапа 34 400 лв. заплата от държавна фирма (Документ)

0

- Advertisement -

 Арестуваният и обвинен за бягство от карантина Владимир Каролев взема тлъста заплата от държавното предприятие „Национална компания индустриални зони”, показва проверка на „Галерия”.  Освен, че има частен бизнес Каролев е член на съвета на директорите в компанията,  която е държавна фирма и  100% собственост на Министерството на икономиката. Занимава се с развитие на индустриални зони в няколко града.

 Каролев влиза в съвета на директорите през 2016 година и оттогава всяка година мандатът му се удължава с по една година.  Последно до края на декември 2020 година.

 Членове на съвета на директорите вземат заплати, показва последният публикуван отчет на държавното предприятие. Изплатената сума на петимата членове на съвета на директорите за 2018 година е  172 000 лв. Това означава средно по 34400 лв. годишно на всеки от тях или по 2866 лв. на месец. Не е ясно кога Каролев намира време да работи в полза на „Национална компания индустриални зони”, като се има предвид, че е консултант, има частен бизнес и често пътува в чужбина.

- Advertisement -

Този документ показва срещу каква сума се разписва Каролев.

 Скандалът с Каролев избухна преди седмица. Той пътувал до Лондон и като се е върнал е поставен под задължителна карантина.

 Ексцентричният икономист със свободолюбив дух обаче не се подчинил. Командировал се сам до Разлог и тръгнал на път. Там той има хотел и трябвало да го консервира след края на зимния сезон. Минал през КПП-тата и на всичко отгоре се похвалил във Фейсбук, че нарушава правилата. Прокуратурата се самосезира и нарежда на столичната полиция да го издири. Ченгетата се свързват с него по телефона и е задържан в ареста на районното управление в Разлог. По-късно Каролев получи две обвинения – за нарушаване на карантината и заблуждаваща публикация във Фейсбук. Освободиха го срещу 50 000 лв. гаранция, докато тече разследването. Когато го изправят на съд, го грози 5 години затвор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече