Гешев лично се зае с далаверите на Министерството на отбраната и Юлиян Димов

0

- Advertisement -

Главният прокурор Иван Гешев лично се заема с далаверите, които се въртят между корумпирани чиновници от Министерството на отбраната и скандалния „бизнесмен” Юлиян Димов, научи Narod.bg.

Към момента обвинител №1 вече е разпоредил щателни проверки на всички обстоятелства около скандалните обществени поръчки, в които участва в разрез със закона „Авто Инженеринг Холдинг Груп” на нарочения за предприемач Димов.

При разплитането на поредния скандал, в който се замеси името на далавераджийската фирма, се оказа, че чиновници от военното министерство са спестили над 260 000 лв. на дружеството, нанасяйки щети на бюджета.

Става дума за сключен на 19.12.2018 г. договор между „Авто Инженеринг Холдинг Груп” и Министерство на отбраната за доставка на 12 автобуса за 2 083 488,48 лв. (ДОКУМЕНТЪТ ТУК) със срок за изпълнение 89 дни от подписването му, т.е., до 10 март 2019 г.

Далаверите на Юлиян Димов вече са в ръцете на обвинител №1

Оказало се обаче, че хората на Юлиан Димов не могли да изпълнят доставката. Независимо от това от ведомството на Красимир Каракачанов продължили да правят реверанси към дружеството и си затваряли очите, без да прекратят скандалния договор почти година – чак до 16.10.2019 г., когато най-накрая контрактът със скандалната фирма е скъсан.

- Advertisement -

Според договора при просрочие, продължило повече от 100 дни, МО е длъжно да наложи максималната санкция за забавянето, която е в размер на 20% от стойността на договора – или 347 248.08 лева. Именно тази сума е трябвало да постъпи в бюджета на военните, но…

Хората на Каракачанов са се задоволили да начислят едва 5% неустойка – 86 812,02 лв., ощетявайки по този начин бюджета с точно 260 436,06 лв.!

Твърди се, че тези 260 бона са били разделени „под масата” между фирмата на тариката Юлиян Димов и корумпяга от Министерството на отбраната.

Кои точно са прибрали парите, ще установят проверките, назначени от главния прокурор Иван Гешев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече