Коронавирусът е забъркан в лаборатория? (САЩ започват разследване за странните обстоятелства около появата на заразата в Ухан)

0

- Advertisement -

„Взели са елементи от ХИВ и са ги пренесли върху коронавирус, извлечен от прилеп”, убеден е откривателят на СПИН проф. Люк Монтание

Новият коронавирус, предизвикал пандемията от ковид-19, е „дизайнерски“, т.е. създаден е в лабораторни условия. В това е убеден френският професор и нобелов лауреат Люк Монтание. Така той подсили

конспиративните хипотези за произхода на заразата. Междувременно стана ясно, че САЩ ще разследват „странните“ обстоятелства около изпускането на вируса от изследователската лаборатория в китайския град Ухан, занимаваща се с разработката на ваксини.

Проф. Люк Монтание, откривател на ХИВ (вирусът причиняващ СПИН), стана популярен у нас покрай процеса срещу българските медици в Либия, в който беше привлечен като експерт. В това си качество той представи безспорни доказателства за невинността на нашите медицински сестри, които бяха обвинени в това, че са заразили стотици либийски деца с опасното заболяване, водещо да тежка имунна недостатъчност.


Името му нашумя отново около Великден, когато той заяви пред френската телевизия „Си Нюз“, че

новият коронавирус може да е страничен резултат от лабораторна разработка за създаването на ваксина срещу СПИН.

Той допълни обаче, че вероятно опасната зараза, отнела живота на над 163 000 души по света, не е умишлено създадена и пусната сред населението на град Ухан. Видеото беше споделено в социалните мрежи от стотици хиляди потребители, което накара Фейсбук да го обяви за „частично фалшива информация“, тъй като нобеловият лауреат не бил подкрепил твърденията си с „убедителни научни доказателства”.

- Advertisement -


В телевизионното си интервю проф. Монтание обаче обясни, че за да стигне до извода, че новият вирус е „дизайнерски“, е използвал научната разработка на френския математик Жан-Клод Перез за изучаване на структурата на вируса. Според нобеловият лауреат, математикът е изследвал същността и поведението на вируса до най-малките подробности. „Жан-Клод Перез смята, че новият коронавирус съдържа елементи на вируса ХИВ, който предизвиква заболяването СПИН. И аз съм склонен да се съглася с него, след като се запознах с изчисленията му“, категоричен е проф. Монтание, който повтори опасенията си и пред италиански телевизионен канал.


Изследователят на ХИВ/СПИН казва още, че група индийски учени са се опитали да публикуват резултатите си от подобни изследване, но са били подложени на огромен натиск, да не изнасят никаква информация по темата. А това, че китайките власти правят всичко възможно да потулят случая, давайки разнопосочни обяснения за появата на коронавируса, го карат още повече да се съмнява в теорията за естествения (природен) произход на обикалящата по света зараза.
„След като разгледах всички научни публикации до момента, стигнахме до извода, че с този вирус е манипулиран, т.е. не е с естествен произход. Върху него са работили молекулярни биолози. Взели са елементи от ХИВ и са ги пренесли върху коронавирус, извлечен от прилеп. Ето защо заболяването ковид-19 прилича толкова много на СПИН по своя механизъм на действие. Хората с определени заболявания, както и тези с по-слаб имунитет са най-уязвими към тази нова зараза“, каза още проф. Монтание. Той е категоричен, че вирусът е изпуснат (макар и неумишлено) от лаборатория в китайския град Ухан, за която се знае, че се е занимавала с разработването на ваксина срещу СПИН.


Теорията на нобеловият лауреат се споделя и от десетки други учени.

Според тях приликата между новия коронавирус и ХИВ е повече от очевидна. От геномна гледна точка новият коронавирус има мутации, подобни на вируса причиняващ СПИН. Това води и до толкова бързия имунен срив при някои хора с хронични заболявания.
Има обаче и изследователи, които оспорват хипотезата за лабораторен произход на заразата, тъй като все още няма никакви доказателства в тази посока. Френският вирусолог Етиен Симон-Лориер от института „Пастьор“ директно нападна откривателя на ХИВ. Пред агенция „Франс прес“ той заявява, че версията на проф. Монтание е „глупост“.


Проф. Етиен Симон-Лориер изтъква, че в новия коронавирус се откриват почти същите елементи, които присъстват и във всички останали вируси от същото семейство, съществуващи напълно естествено в природата. Малките различия, за които се твърде, че са изкуствено имплантирани молекули от вируса причиняващ СПИН, всъщност са частици, които приличат на много елементи в генетичния материал на бактериите.
Наскоро обаче американският в. „Вашингтон пост“ публикува официални документи, изготвени от дипломати още през 2018 г., в които се казва, че сигурността на лабораторните експерименти в Китай е под всякаква критика. Заради всички тези обстоятелства и в духа на обвинителната си реторика спрямо втората най-силна икономика в света президентът Доналд Тръмп обяви преди дни, че експерти в САЩ започват собствено разследване за това, как се е появил новия коронавирус. От своя страна, Китай пък обвини САЩ, че вирусът е разработка на американските военни и умислено е изпуснат в град Ухан, за да бъде компрометирана държавата им.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече