СКАНДАЛ! Кой идиот пробива фасадата на историческата сграда на Софийския университет?

0

- Advertisement -

В социалните мрежи се появиха кадри, които показват как майстори пробиват фасадата на историческата сграда на Софийския университет, за да поставят климатици!

Министърът на културата Боил Банов реагира светкавично и даде брифинг на стълбите на СУ. Стана ясно, че ремонтът е преустановен още на обяд след протокол от полицията.

„В 12,30 ч. ме информираха, че всичко е спряно, извършват се нерегламентирани действия, без проект, заверен от Министерството на културата… Идва полиция към 13 ч., прави протокол и в понеделник продължават действията, изискване на пълна документация, кой, защо, как се е разпоредил и всичко, което може по закон“, обясни разгневен Боил Банов.

- Advertisement -

„Ясно е, че не е спазен закона, категорично – проект за дупките за климатиците на Ректората няма“, допълни разпалено той.

Банов уточни, че не е разговарял с ректора на СУ „Климент Охридски“ Анастас Герджиков. „Дали той не знае, дали са го подвели, на мен лично ми прилича, че някои институции си мислят, че са над закона, това са лоши сигнали към обществото“, каза министърът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече