All Inclusive – ще оцелее ли след пандемията?

0

- Advertisement -

Ще оцелее ли ол инклузивът след пандемията от коронавирус? Хотелите вероятно ще го спрат, след като отворят отново. COVID-19 ще принуди туристите да бъдат по-внимателни към хигиената, затова ще се търсят алтернативни начини за обслужване на гостите, коментират експерти от туристическия бранш в Турция, пише economic.bg.

Хотелът ще трябва да сведе до минимум потенциалните контакти между хората, както и допирът до устройства и повърхности. Промените ще засегнат предимно хотелиерските ресторанти. Големите маси ще бъдат премахнати и ще бъдат заменени от малки маси за максимум 5-6 души, които са преместени на 3-4 метра един от друг, казват експертите.

В допълнение, хотелите често ще трябва да дезинфекцират всички прибори за хранене, маси и столове по-често от обикновено и да поставят контейнери с дезинфекционен гел на входа. Възможно е всички прибори да бъдат сервирани в индивидуални защитни опаковки, а бурканите за подправки за многократна употреба, платнени салфетки и покривки да изчезнат от масите.

- Advertisement -

Основните промени в турските хотели могат да засегнат храната по шведската система. Основният проблем на този формат е отвореното показване на чинии и използването на същите прибори. Двусмислен в светлината на напрегнатата епидемиологична ситуация е процесът на самообслужване на клиентите, включително нарязването на хляб със същия нож, използването на кафе машини или машини за сокове – гостите са принудени да натискат мръсния бутон и да наливат напитки в чаша за многократна употреба.

Експертите смятат, че новият формат на бюфета трябва да включва предварително опаковани порции чинии, дадени от служител на ресторанта с маска и ръкавици. Що се отнася до горещите ястия, възможно е храната да се готви директно при клиента.

Турските експерти отбелязват: всички иновации в хотелите ще изискват разширяване на персонала, преустройство на ресторантите и зоните за готвене. Промените могат да бъдат много скъпи за малките хотели. Но големите вериги хотели ще могат да оптимизират процесите доста бързо.

Сред представителите на туристическата индустрия има и такива, които са доста песимистични: „бюфетът“ може дори да изчезне след пандемията. Институтът на Световния форум за туризъм обясни тази прогноза с факта, че хората просто ще се страхуват да използват устройствата, които преди са били в ръцете на стотици други почиващи. В големите хотели е малко вероятно хиляди гости да искат да ядат от същия „открит бюфет“. Следователно, форматът на услугата определено ще се промени. Най-подходящата концепция за храна се нарича a la carte ресторант, това е заведение, което обикновено е включено в цената , но за него се иска предварителна резервация. Хотелиерите ще трябва да включат такава услуга в пакета All Inclusive, са сигурни представители на института.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече