Ти да видиш! Пеевски спаси гора от далавера на човек на Борисов

0

- Advertisement -

Депутатът дари 700 бона, за да не се продава теренът над с. Црънча

Делян Пеевски брои днес 700 000 лева, за да спаси гората на с. Црънча от лапите на човека на Бойко Борисов – пазарджишкия кмет Тодор Попов.

Гората на село Црънча вече не е за продан. Тя остава на селото, след като бе спасена от дарението на Пеевски, предоставил безвъзмездно на община Пазарджик 700 000 лв. Това обяви кметът Попов на извънреден брифинг.

Бойко се обръща към кмета на Пазарджик с галеното „Тошко“

Така реално градоначалникът, известен с мераците за продан на общинска собственост, си изпроси 700 бона от Делян Пеевски за опоскания бюджет на Пазарджик.

В Црънча вчера, навръх Гергьовден, имаше протест срещу решението на общинарите да продадат 368 684 кв. м гора с таен търг.

- Advertisement -

С днешна дата гората остава на жителите на Црънча благодарение именно на дарението на Делян Пеевски, от чието име управителят на компанията „Интръст“ Александър Георгиев изпрати писмо до кмета на Пазарджик и до председателя на Общинския съвет. По волята на дарителя 350 000 от сумата се дават за парк на селото, който да носи името на Свети Георги, а останалата част – за пазарджишкия волейболен отбор „Хебър“.

Кметът на Пазарджик подчерта, че Пеевски е най-големият дарител за региона, с който е свързан от много години.

„Тази сума не е малка и покрива постъпленията от тази земя. По-важно е отношението към жителите на Црънча, за което искам да благодаря, защото това е жест, който високо оценяваме. Поне аз не помня някой да е дал пари, за да не се извърши някаква продажба и да поиска тази собственост да си остане за жителите на селото. По време на такива кризи и екстрени ситуации си личи кой кой е“, заяви Тодор Попов.

„Единствено мога да кажа думи на благодарност, аз считам, че той няма да спре дотук. Защото той освен друго е и най-големият дарител на област Пазарджик по отношение на Ковид-19“, коментира Попов.

Той уточни, че още в началото на седмицата ще се проведе извънредно заседание на Обс, с което ще се отмени решението на общинските съветници за продажбата и „да приемем с благодарност направеното дарение. Тоест, казусът приключва, гората си остава на Црънча, и си остава завинаги там“, подчерта кметът с престъпни мераци.

Той посочи, че в България има достатъчно количество богати хора, но подобни случаи не помни да е имало.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече