Експерти: Морето и плажът са врагове на COVID-19

0

- Advertisement -

Учени по цял свят продължават до спорят около поведението на новия коронавирус, но изглежда всички са единодушни, че традиционните методи за дезинфекция работят безотказно. Именно по тази причина професорът по морска микробиология Адамантия Ефстратиу смята, че морето и плажната ивица са все така безопасни за хората.

При плуване в морето важат същите правила, както за всяко място на открито“, казва микробиологът пред гръцкото издание “Практорио фм“. “Хората трябва да внимават, ако някои кашля, като стоят на разстояние поне метър и половина“.

Ученият е категоричен, че коронавирусът не може да се разпространява чрез морската вода, а високите температури по пясъка унищожават бързо подобен вид бактерии.

- Advertisement -

Най-важното за летните курорти е да бъде осигурена достатъчно дистанция между шезлонгите, като препоръката е на всеки летуващ да се полагат по 5 кв. м., за да се осигури нужната дистанция.

Ефстратиу е категорична, че идеята за поставяне на плексиглас между отделните зони за плажуване не е добра, тъй като създава повече рискове за децата, отколкото да осигурява защита от пренасянето на вируси.

Междувременно гърците се готвят за стартиране на летния туристически сезон, тъй като икономиката разчита в огромна степен на приходите от този сектор

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече