Ген. Мутафчийски: Който не вярва в опасността от COVID-19, да заповяда доброволец във ВМА

0

- Advertisement -

Генералът сподели, че е хипертоник и добави, че срещата с коронавируса може да е фатална за хората с придружаващи заболявания

Ще съдействам лично на всеки, който не вярва в опасността от COVID-19, за да е за три дни доброволец във ВМА, сподели шефът на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. 

- Advertisement -

„Няма нужда дори тези хора да вършат работа. Нека да стоят и да наблюдават как пациентите с придружаващи заболявания боледуват продължително, тежко и не могат да преодолеят всичките неща, които им се стоварват благодарение на коронавирусната инфекция“, заяви генералът. 

Той сподели, че е хипертоник от 12 години. „Никой не знае съдбата си. Може още при излизане да ми се случи нещо и без коронавирус, но винаги медицината се е борила за живота на всеки един пациент, независимо с какви придружаващи заболявания е. Тези хора живеят все по-дълго, защото има добра медицинска грижа и не са имали среща с COVID-19”, заяви Мутафчийски.

За съжаление хора с придружаващи заболявания у нас се срещнаха с коронавирус и той индуцира тяхната смърт, която можеше да не настъпи в близките 10 години, добави шефът на Националния оперативен щаб. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече