АТЕНТАТ: Пожарът в палат на Ахмед Доган е предупреждение, кой размахва пръст на Сокола?

0

- Advertisement -

Пожар във вилен комплекс в парк „Росенец“ (Отманли) край Бургас, по-известен като „летните сараи на Ахмед Доган“, избухна днес по обяд. Горя новата къща на почетния председател на ДПС, построена за този сезон. Доган е бил вътре в резиденцията, когато тръгнал огънят.

Според източници на govoriotkrito.bg от МВР обаче „инцидентът” спокойно може да се определи като опит за атентат или поне като предупреждение.

Почетният лидер на ДПС бил във вилата от началото на карантината, не приемал никого и контактувал само по телефона. Извършителите са били наясно с неговото присъствие и са ударили, уточни униформеният ни източник.

В този дух дойде и изказване на бившия близък човек на Ахмед Доган – Осман Октай. Сегашниято опонент на ДПС обясни, че Отманли е една от най-охраняваните зони и се използва от Ахмед Доган за дискретни тайни срещи с хора, които пристигат по море от Крим и от други места.

- Advertisement -

„Държавните власти първо трябва да изяснят кой е собственикът на тази база, защото не съм убеден, че се води на Сокола, а на неправителствената организация „Хермес“. Тя известна с къщите си за гости и с финансови злоупотреби с европейски пари. Въпросът е, дали той управлява тази фирма чрез подставени лица.

Случаят в толкова охранявана зона е поредният загадъчен инцидент след смъртта на Ахмед Емин в Боянските сараи. Ако палежът е умишлен, то значи пак някъде е настъпил жабата и някой го предупреждава, какво при опита за стрелба с газовия пистолет, който засече в ръцете на Осман Енимехмедов. Т.е., това е едно напомняне към Ахмед Доган, че не е недосегаем. Възможно е да на е изпълнил поети финансови, властови или кадрови ангажименти. Но това не е добър знак за Сокола“, заяви пред Faktor.bg бившата дясна ръка на Ахмед Доган.

„Не мога да направя връзка между обвиненията срещу Васил Божков и палежа на Отманли. Бизнесменът и Доган са в лоши отношения още когато Илия Павлов беше жив. След това Делян Пеевски седна в стола на Павлов и неслучайно Божков го нарича „паяка“. Божков е голяма лъжица, дори за много държавни мъже, които трябва да внимават с него. Той е държава в държавата. След като се затри ВИС, остана само СИК и сега виждаме война в кухнята.

Аз обаче не вярвам този пожар да е свързан с вътрешното преразпределение на групировката. Тук по-скоро има намеса и на службите. По същия начин Октай Енимехмедов се качи на сцената и насочи пистолет. Тогава служителите на НСО ги нямаше. Същият е случаят и с Ахмед Емин, който беше застрелян и никой нищо не беше чул и видял“, каза още Осман Октай.

Преди малко пък излезе новината, че огънят в резиденцията на Доган вече е загасен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече