Доц. Мангъров е категоричен: Мерките да отпаднат и да лекуваме психическите травми от COVID-19

0

- Advertisement -

През последните седмици се наблюдава трайна тенденция на намаляване на броя на заразените с коронавирус, независимо от изследванията, които се правят. Епидемията затихва и в световен мащаб, каза пред ТВ Европа доц. Атанас Мангъров.


„Мисля, че всички мерки трябва да отпаднат и лека полека да се върнем към нормалния ритъм на живот. Трябва да си направим нужните изводи и когато отново се сблъскаме с подобен проблем да действаме с повече разум “, посочи Мангъров.

- Advertisement -

Коронавирусите нямат способност трайно да се настаняват сред хората и по тази причина доц. Мангъров не очаква втора вълна на заразата. От друга страна обаче психичните травми на коронавируса ще се лекуват бавно и продължително.

„Като се огледаме наоколо се вижда, че животът влиза в нормалните си релси, но все още има хора, сред които страхът доминира и тези психични травми ще се лекуват бавно и продължително“, обясни той.

Специалистът посочи още, че възстановяването на социалните контакти след тримесечната карантина ще доведе до по-сериозно разпространение на летните вируси.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече