Д-р Първанова: По време на пандемията починаха 146 души, а всеки ден заради цигари умират 191

0

- Advertisement -

Тази пандемия не е по-голяма от други подобни епидемии от последните 20 години. Всъщност смъртността не е по-висока от сезонния грип. Това заяви в студиото на „Лице в лице“ по bTV д-р Антония Първанова.

,,Много въпроси остават висящи, особено прави впечатление, че се спекулираше с пик, който някак винаги тичаше пред нас. Този пик в световен мащаб беше някъде около 10-и април, при нас този пик не го догонихме. Другото е, че твърде много се играеше със статистиката. Представяха се данни за последните няколко дни и седмици в абсолютна стойност. На практика ние бяхме в една група с държавите от бившия социалистически блок по отношение на брой починали от коронавируса“, коментира д-р Първанова.

- Advertisement -

,,За целия период от тези три месеца в България има 146 починали души и моите съболезнования към близките им, само че всеки ден в България умират 191 души заради цигари. Това са сметките“, смята тя.

,,През цялото това време аз не видях активната позиция на епидемилозите, а в такива случаи трябва да се работи с професионалисти“, сподели още д-р Антония Първанова и изрази мнение, че отговорността за всяването на паника сред хората трябва да се потърси най-напред от СЗО.

,,Паниката е за слабите хора, силните знаят как да не плашат другите и да ги водят“, добави в заключение д-р Първанова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече