Война на „Дондуков” 2: Радев сменя Йотова!

0

- Advertisement -

Илияна Йотова със сигурност няма да бъде кандидат за вице на Радев на предстоящите президентски избори догодина, пише „Галерия”, позовавайки се на свои източници от Дондуков 2

През  2016 година инициативен комитет, подкрепен от БСП определи тогавашният евродепутат Йотова да бъде в Тандем с генерал Радев. Той от началото имал резерви към бившата журналистка, но склонил да бъдат политическа двойка най-вече заради твърдата позиция на БСП и главно на Корнелия Нинова, лице да бъде непременно Илияна Йотова.

 Още по време на кампанията през 2016 година тя демонстрира огромно самочувствие и предупреди евентуалния си бъдещ началник да не се противопоставя на партията. Йотова направи тогава изявление пред националното съвещание на БСП в НДК и  заяви директно:

- Advertisement -

„Сега ще се обърна и към господин Радев. Няма как да не почувствате, господин Радев, как трепти въздуха в тази зала. Едно огромно доверие се изправя към вас. Още днес в тази зала вие трябва да почувствате и да знаете цената на всеки глас който застава зад вас,  на всяка една личност. Защото пред себе си имате най-старата партия в България и не само в България, а  почти цяла Европа“.

 Тогава Радев запази деликатно мълчание, но през всичките четири години на  Дондуков 2 той не припозна Йотова като свой заместник. Двамата са публично заедно само когато протоколът го изисква задължително.  Бившата журналистка не е в тесния кръг Радев. Неслучайно генералът назначи през миналата година за шеф на кабинета си политолога и бивш лидер на младежката организация на СДС Калоян Методиев. Изборът му за важния пост бил категоричен знак към Йотова, че Радев ще държи на анализите на човек с коренно противоположни идеи от възгледите на заместничката си.

 Запознати издават, че Корнелия Нинова ще бъде категорична Илияна Йотова да остане в Тандем с Радев.

Предстоящата битка за Дондуков 2 ще бъде интересна, особено ако в нея се включи и генерал Венцислав Мутафчийски. Който се справи завидно добре с кризата като шеф на оперативния щаб. Социолозите отчитат негов впечатляващ рейтинг, а анализатори допускат, че той може да бъде издигнат за държавен глава от инициативен комитет, точно както стана с Радев през 2016 година.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече