Оставката на Ангелова виси на косъм! Няма и помен от безплатните чадъри и шезлонги

0

- Advertisement -

Цели хотелски комплекси край Варна и Златни пясъци няма да отворят врати това лято

Част от плажовете, за които гръмко обявиха, че ще предоставят безплатни чадъри и шезлонги са като след бомбардировка, показва репортерска проверка на в. „Телеграф“. Плажните екстри може би наистина да са безплатни, но това няма как да бъде установено, тъй като въобще ги няма.

Чадърите и шезлонгите трябваше да са поставени още на 1 юни по договор с държавата. Концесионерите и наемателите имаха възможност сами да избират дали да предлагат безплатно тези услуги или да са с намалена цена. Тези, които избраха да ги отдават без пари, съответно получиха и опрощаване на концесионните такси за сезона. В замяна на това трябваше да осигурят не само чадъри и шезлонги, но и спасители и реанимационни пунктове. Някои от най-южните плажове обаче на практика не са осигурили абсолютно нищо.

- Advertisement -

Най-драматично е положението на плажа на къмпинг „Нестинарка“ край Царево. Ивицата е в окаяно състояние, няма нито един поставен чадър или шезлонг.  От началото на месеца текат строителни дейности по плажните заведения. На пясъка са стоварени десетки дървени скелета, които изглежда ще трябва да се превърнат в шатри. Около тях пък има и купчини с чадъри. Очевидно такива ще има, но не  е ясно кога. Неизвестно е и дали на ивицата им лекар и спасител.

Подобна е ситуацията по плажните ивици на къмпинг „Каваци“. Там до момента също не са поставени безплатни чадъри и шезлонги. Според местните хора дори някои от плажовете с платени екстри все още пустеят. Хората са на мнение, че стопаните на плажните ивици се ослушват и гледат да си спестят екстрите, поне докато дойдат първите туристи за този летен сезон.

Изключение прави плажът в Ахтопол, на който всичко е подредено под конец с чадъри и шезлонги. Безстопанствен обаче остава къмпинг „Златна рибка“ край Созопол.

Цели хотелски комплекси край Варна ще останат затворени и няма да посрещат туристи през това лято. Туроператорите твърдят, че все още няма ранни записвания за този сезон. Без посетители ще останат и хотели в Златни пясъци.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече