Бареков със сензационни разкрития: Какво превърна БТВ в „Божков ТВ“?

0

- Advertisement -

Би Ти Ви, в която съм основател и започна като балкаска телевизия и премина в Босфор ТВ, а сега стана и Божков ТВ, стана илюстрация на кръг от олигархични интереси, които са опасни с това, че прокарват дълбоко източно влияние в България. Оказва се, че докато правителството гледа на запад и работи за демократичното развитие на страната, г-н Прокопиев, който уж олицетворява американските интереси, мълчи за това. Тази телевизия прокарва руско-китайските интереси. Това заяви Бареков в интервю пред PIK ТV. 

От 10 години ходя в САЩ постоянно и там нито някой го познава този самозванец Прокопиев, нито е чувал за него. Той само харчи парите на американците у нас за своите лични интереси, с което само излага американската демокрация, уточни още евродепутатът. 

Според него огромната грешка на властта и прокуратурата е, че оставя Би Ти Ви да търгува с влияние. Тази телевизия заплашва политици и рекетира, но нищо не се предприема и става все по-опасно, предупреди Бареков. 

Бившият водещ на сутрешния блок припомни, че Би Ти ВИ като част от групата СМЕ е част от „Фокс“, която в момента е сочена за любимата медийна група на американския президент Доналд Тръмп. Той заяви, че Тръмп има специално отношение към Източна Европа, не само заради произхода на съпругата му, и затова едва ли случайни хора ще могат да станат собственици на групата, която освен Би Ти Ви има и много други медии в региона.

- Advertisement -

Бившият евродепутат разкри, че Комисията за ценни книжа на САЩ, до която той има достъп като член на Антикорупционен фронт, сочи, че Би Ти Ви е всъщност Бермуда ТВ, тъй като фирмата собственик е регистрирана в офшорка на Бермудите. Българската фирма пък е регистрирана в Холандия. 

Там е една куха фирма, която има един офис и един телефон, но никой не вдига. А знаете, че с Холандия имаме споразумение за избягване на двойно данъчно облагане. Така, че Би ТИ ВИ, които се хвалят, че са на 20 години, да не се окаже, че никакви данъци не са плащали в България. Знаете и в какви неща беше забъркан австрийския гражданин Флориан Скала, който уж отрича да е ходил на Куршевел с Васил Божков, а пък после се оказа с Божков в офиса на ГЕРБ. Оправдава се, че бил само евентуален рекламодател, но се движил с него“, каза още Бареков и заяви, че ще провежда разследване и ще подаде сигнал до Комисията за ценни книжа на САЩ.

Данни за нарушения има – и НАП и българската прокуратура трябва да ги проверят и аз ще предам на тях документите, които нося тук и показват факта, че едни свързани помежду си офшорки, включително с кухи офиси, правят помежду си грандиозни сделки за стотици милион, каза Бареков.  

В тези документи се вижда, че компанията СМЕ дава оценки и квалификации на България, които не отговарят на реалността, разкри още бившият евродепутaт

Не е новина, че Би Ти Ви е офшорна компания, но е новина, че гражданското общество задава въпроси, свързани с това дали свързани с компанията фирми дават фиктивни отчети. Ние обаче имаме 5-6 души в Антикорупционен фронт и не разполагаме с бюджет, за да завършим толкова сериозно разследване. Затова ще предадем всичко това на г-н Гешеви и се надяваме той да си свърши работата, заяви още Николай Бареков. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече