Икономист: Кое е общото между всички скандали? Министър-председателя!

0

- Advertisement -

Финландският финансов министър Катри Кулмуни подаде оставка, след като срещу нея започна разследване за получени консултантски услуги на стойност над 50 хиляди евро. Те са били платени от две ведомства – финансовото и икономическото, а лидерът на партията „Финландски център“ обеща, че ще върне пълната сума, анализира икономистът Пламен Данаилов, цитиран от Frognews.bg.

Представете си скандалите в България :

1. Министър Танева открито призовава да крием информация за нередности с евросубсидии!
2. Министър Захариева не знае, че съпругът и е архитект проектант!
3. Министър Караниколов не знае, че държавата ще загуби 92 млн. лева от сделка, която само по себе си е безсмислена. Няма човек с нормално пазарно мислене, който да ме убеди в ползите от покупка на дял в частна банка от държавата!
4. Министър Горанов – предлага национализация на акциите на 2 млн. българи. От друга страна, министърът не си спомнял кога и дали се е виждал с Васил Божков. Също така, министърът живее под наем, без да плаща наем!
5. ПР експертът на правителството живее в къща за 1 млн. лева, за която родителите й дарили пари, а не си спомня защо е ходила всеки месец на среща на ул. Московска 43 в София.

- Advertisement -

И това е само тази седмица!

Знаете ли кое е общото между всички тях : Министър председателят! Той ги е избрал, той носи отговорност за действията им!

Икономистът Пламен Данаилов, Фейсбук:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече