Румен Радев:Странно е, че Борисов не иска да се докаже автентичността на записа

0

- Advertisement -

Президентът Румен Радев смята, че трябва да се провери автентичността на записа, за който се твърди, че е с премиера Бойко Борисов.

Демонстративното нежелание на г-н Борисов да се провери автентичността на записа е най-малкото странна, защото тук не става въпрос просто за г-н Борисов, а за министър-председателя на България, за държавата ни, която е дискредитирана, коментира Радев пред журналисти.

Според президента записът е груба брутална атака срещу българския парламент, срещу нашето европейско развитие и демонстрира арогантност, авторитаризъм и порочен стил на управление.

Ако г-н Борисов и неговият кръг твърдят, че записът е фалшив, то този фалшификат трябва непременно да бъде установен и най-строго наказан, посочи държавният глава.

Президентът разкритикува и покупката на акции на Първа инвестиционна банка от държавната ББР.

И най-благородната цел не може да бъде оправдана с начина на нейното порочно изпълнение, особено когато държавата налива нашите пари в частна банка без обяснение за капиталовия недостиг и рентабилността на това начинание, посочи Радев.

Според него правителството отдавна дължи отговор как и къде се харчат парите ни.

Не аз, други трябва да се оправдават за г-н Божков, нито съм го виждал, нито съм пушил пури с него, нито му знам телефона, каза още той в отговор на журналистически въпроси.

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече