Божков твърди, че е изтеглил 67 млн. лева в брой за Борисов и Горанов

0

- Advertisement -

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков, който се укрива в Дубай бизнесмен Васил Божков публикува във фейсбук извлечения от банковата си сметка, които показват “изтеглените над 67 млн. лв. в брой (след платени данъци)“, съобщава Mediapool.bg.

(Това е) Сумата, която съм предал на Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов, чрез посочени от него лица само за последните 3 години“, казва Божков.

Той допълва, че втора седмица прокуратурата бездейства след подадения от него сигнал.

Снимка: Фейсбук профил на Васил Божков

- Advertisement -

Телефонът, адресът и местоположението ми са им предоставени, но все още никой не ме е потърсил за показания и за доказателства. Въпреки публичните доказателства и признания Гешев продължава да демонстрира неделимостта и зависимостта си от управляващатахунта. Законът явно не важи за БМБ, VG и Менда, които трябва да бъдат отстранени от заеманите длъжности и задържани, за да не възпрепятстват разследването. Бъдете смели“, пише Божков.

Преди няколко дни Божков излезе с призив към своите последователи във фейсбук „да се надигнем и да сменим“ политиците, които „само грабят“. Така той лансира политическия проект „Българско Лято“.

Божков посочва, че през 2014 година се е поддал на рекет и изнудване от „управляващата хунта“, за да запази бизнеса си. Когато казал „не“, бил обявен за престъпник.

Прокуратурата повдигна срещу Божков 18 обвинения. Той обаче твърди, че за три години е дал на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов 60 млн. лева подкупи, за да върви хазартният му бизнес. Сега сумата нарастна до 67 милиона лева.

Бизнесменът казва, че може да докаже подкупите, но до момента не е сторил това, защото прокуратурата не го е потърсила. Той обяви, че ще ангажира със случая и европейските институции.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече