Едрият бизнес се обърна срещу Бойко, ГЕРБ е потъващ кораб и плъховете го напускат

0

- Advertisement -

Бойко Борисов лъже, и то много. Това не е новина и може да бъде установено от всеки способен на прости дедукционни съждения и на елементарни търсения в интернет.

Но репутационният му проблем се задълбочава от друго – не държи на думата си. Въпреки завидните му артистични заложби случаите с Валентин Златев и Васил Божков притесни всичките му потенциални и настоящи партньори в цялата скала на осветеност на договорките му. От най-осветените до най-тъмните и незаконните.

А случаят с Бобокови изправи косите от притеснение и на най-големите бизнеси в България.

При сделките на тъмно репутацията и дадената дума са всичко. А думата на Борисов вече не струва колкото и старото му телефонче – не пожела да помогне на старите си дружки Златев и Божков, въпреки всичките пари, с които напълниха чекмедженцето му.

Изявите на Борисов показват и системна слабост – не успява да спре строежа на една подпорна стена, чието присъствие стои като цирей върху образа му, не успява да се раздели с Горанов, който с непремерената си наглост лека полека разяжда електоралната подкрепа за ГЕРБ, не смее дори с намек да каже нещо лошо за Пеевски и т.н.

- Advertisement -

И най-лошото – Борисов става все по-неприемлив за Брюксел – това неизбежно ще доведе и до спиране на фондовете – „големият коз”, който има срещу БСП и хранилката на близките му бизнесмени.

И тези с големите пари започнаха да се оглеждат за други фигури от които да си купят влияние – или поне по-умните, които усетиха, че вятърът промени посоката.

ГЕРБ е потъващ кораб и плъховете започнаха лека полека напускат.

Защото, както казва „АФЕРА“, Бойко Борисов е топка пред дупка.

Андрей Червенков

Afera.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече