Станишев плаща 120 бона наем за палат в Брюксел!

0

- Advertisement -

Сергей Станишев, който е председател на Партията на европейските социалисти, плаща по 120 хиляди лева годишно, за да обитава луксозна къща в Брюксел, научи Govoriotkrito.bg

- Advertisement -

В имението той живее заедно жена си Моника и двете им деца. Според имотната декларация на Станишев, палата, в който фамилията се шири се простира на 420 квадрата. Наемът за година пък възлиза на 60 хиляди евро или 120 хиляди бона в левове. Заплатата на бившия лидер на БСП очевидно му стига за да покрие битовите нужди на семейството си, че и да спестява. Той е декларирал официално, че има няколко банкови влога като основният му е за 154 757 евро. Съпругата му Моника също има влогове в България, най-големият от които е 114 553 евро. Тя има една сметка в чужбина, в която държи само 10 хиляди евро.

От декларацията става ясно че през 2017г.  Моника Станишева е купил апартамент и гараж София за близо 170 хиляди евро, но е наела и къща в София, почти двойно по-голяма по размери от тази, която обитават в Брюксел – 700 квадратни метра. Не е ясно дали това е същият имот в Драгалевци, в  който семейство отсяда, когато си в е в България, пише „Ретро“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече