Костадин Холянов си платил кметския пост в Ракитово с 50 лв. на глас (СНИМКИ+ДОКУМЕНТИ)

0

- Advertisement -

Кметът на Ракитово Костадин Холянов си е платил поста с 50 лева на глас на последните местни избори, проведени на 29 октомври 2019-а! Източник на Narod.bg от родопския град предостави доказателства, че градоначалникът е избран след тежки манипулации, свързани с масово купуване на гласове на вота.

Така се прави – срещу 50 лева избирателят е убеден в качествата на кандидат-кмета

Безобразията са подадени като сигнал до премиера Бойко Борисов, до Агенцията за държавна финансова инспекция и до Сметната палата още на 27 януари 2020-а, но до момента няма никаква реакция.

Информаторът предостави на Narod.bg и снимков материал, от който научихме, че пазаруването на избиратели в полза на Костадин Холянов е станало през…неговите синове Георги Костадинов Холянов и Щерян Костадинов Холянов.

На кадрите виждаме по-малкият от синовете на кмета – Георги Холянов, да подава банкнота от 50 лева в деня на изборите. Седнал зад волана на скъпия си джип, кметският син усилено раздава пари срещу вот, за да може татко му да седне на върха на управлението в Ракитово.

А зорът е наистина голям – вече поел поста, Костадин Холянов налива общински пари в джобовете на…синовете си, единият от които е наркозависим към кокаина, потвърди източникът на Narod.bg.

„Кметът Холянов насочва целия финансов ресурс от общината към фирмите на синовете си. Показателен дори фрапиращ пример е доставката на горива и смазочни материали към общината от фирма, която всички знаем, че е поставена фирма. Поставена фирма на сина на кмета”. Това обясни общинският съветник от Ракитово Георги Тупаров, който разкри далаверите в общината.

Кметът наел няколко търговци на гласове в името на втория си мандат начело на Ракитово

Врътката започва през 2016 година, когато Костадин Холянов кара първия си мандат начело на Ракитово. Тогава общината решава, че ще й трябват горива и смазочни материали на стойност 350 000 лева.

Възползвайки се от вратичка в Закона за обществените поръчки, кметската управа не пуска конкурс, в който да участват няколко фирми, а се спира на варианта „Пряко договаряне без обявление“.

- Advertisement -

Тоест комисията, назначена от кмета, сама търси и намира фирма, с която да сключи договор и общината да плати на тази фирма 350 000 лева за доставка на горива.

По тази схема общината избира фирма „Петро 2016” и подписва договор с нея. А фирма „Петро 2016” е създадена  5  дни преди решението на общината да възложи поръчката точно на нея.

Фирмата държи горивото за общината в резервоар на бензиностанцията на големия син на кмета – Щерян Холянов.
Собственикът по документи на фирма „Петро” дава банково пълномощно на сина на кмета, с което го упълномощава, да се разпорежда самостоятелно и без ограничения с парите в сметката на фирмата.

На банковото пълномощно са подписите на собственика по документи на фирма „Петро”, на сина на кмета, както и на банковия служител, присъствал при издаването му. Собственикът по документи на фирмата всъщност е обикновен работник в дърводелския цех на сина на кмета – Стоил Адамов.

Според местните далаверата с горива за 350 000 лева е само една от аферите на кмета Холянов.

Всички бягат, защото всичките знаят в каква каша са и в каква верига са наредени. Тук е феодално управлението. Всичко зависи и се предоставя от кмета само на определени фирми, които са приближени към него – основно на синовете му, дърводобива и дървопреработването.

Там също всичките търгове или ако въобще има търгове, защото в последно време няма и търгове, всички търгове се предоставят на двамата сина на кмета. Мога да ви заведа да погледнете с какви количества дървен материал разполага и единият, и другият и да ги съпоставим с останалата обстановка в града.

Сами да прецените кой с какъв финансов ресурс разполага. Общинският горски до преди три месеца беше назначен на четири часа в Община Ракитово и на четири часа в една от фирмите на един от синовете на кмета Холянов. Сутрин изпраща от гората дървения материал, след обяд го посреща във фирмите на сина на кмета.  Говорим за търгове с общинска гора и злоупотреба с общинска гора”, обясни пред екип на Нова телевизия общинският съветник Георги Тупаров.

Още по темата:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече