Психолог: Премиерът с чекмеджето пачки и револверът, стана пределно отвратителен и напълно нетърпим образ

0

- Advertisement -

„Случващото се е кавър версия на протестите от 2013-а, доколкото е взрив на опит да се инсталира на ключова позиция чудовищна фигура. Сега станахме свидетели на една рейдърска акция на прокуратурата в президентството“. Това каза пред БНР д-р Николай Михайлов – психиатър и богослов. Той определи като безпрецедентен акт на посегателство срещу този, който олицетворява нацията, „нахлуването на въоръжени да зъби“ представители на прокуратурата, за да обикалят около президента, търсейки негови подчинени за документални престъпления:

„Това е нещо юридически и политически невменяемо. И понеже има една поредица от невменяеми актове, заедно с компромати, които нахлуха през образите от телевизионните новини, свързани с премиера – чекмеджето му и неговият револвер – сатна ясно, че този политически образ, който наследихме в резултат на 30 години преход, става пределно отвратителен и напълно нетърпим. Това роди този взрев на осъзнаване, че така повече не може“.

- Advertisement -

По думите на психиатъра българите имат много остра интуиция за „безобразие на образите“ –  в случая с „антропологически близнаци“ Бойко Борисов и Иван Гешев:

„Те са свързани не само по логиката на тяхната зависимост и по логиката, че си разпределят услуги, а и по силует – по характеристиките на човешкия тип. Това много усили ефекта и произведе това взривно недоволство на хората, които въпреки епидемията се явиха на улицата, за да изразят това“.

Според д-р Михайлов по-нетърпимият феномен е този на главния прокурор, защото той се е утвърдил като „гарант за невъзможното право в България“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече