Проблемът е, че истините за ГЕРБ ги говори Корнелия Нинова

0

- Advertisement -

БСП иска вот на недоверие. Мотивите са убийствени. В тях има истини, които всички знаем. Само че ги изрича една корупционно-клиентелистка партия, не по-различна от ГЕРБ. Не вярваме на крадец, който вика „дръжте крадеца!“

Коментар на проф. Александър Кьосев за Дойче Веле

Слушах Корнелия Нинова да излага мотивите на внесения от БСП вот на недоверие – убийствени. Докладът детайлно описва шест стълба на корупционно-клиентелистката мрежа ГЕРБ: опорочено законодателство, създаващо условия за корупция, превзети институции, привидна борба с корупцията, множество безсмислени антикорупционни звена, които не правят нищо, корумпирани или некомпетентни изпълнители на решенията, купени и контролирани медии, липса на истински съдебни санкции и справедливи наказания, насаждане на страх и усещане за безалтернативност в населението. След нея, по-младите бесепари, макар и несмело, споменаха дори Иван Гешев като бухалка на настоящата власт.

- Advertisement -

Защо не може да се вярва на тази партия

Истини, които всички знаем. На които депутати от ГЕРБ отговориха слабо, но с привична наглост и с привични опорни точки. Пробемът е, когато истините ги говори Корнелия Нинова, която седи начело на една не по-различна корупционно-клиентелистка мрежа, оглавявана от БСП (но по-малка, по-жалка и разпадаща се), носеща на плещите си различни исторически вини от далечното и близко минало.

И че ако има млади и разумни глави там, те или не могат, или не искат да я махнат и да променят своята партия.

В този смисъл от БСП лъжат, дори когато казват истината. Те не следват нормите на собствената си критика към други – не ги прилагат към себе си. Иначе отдавна да се бяха реформирали, а може би и разформировали. Те пречат в България да се роди истинска левица. Не вярваме на крадеца, когато вика „дръжте крадеца“! БСП няма бъдеще.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече