„Магистралите на ГЕРБ са огледало на управленския стил на Борисов, и при двете има кръпки“

0

- Advertisement -

„Магистралите на ГЕРБ са огледало на управленския стил на Борисов. В кабинетите му непрекъснато има кръпки, и на магистралите му има кръпки… Не знам какво се опитва да направи правителството – да печели време?“.

Това коментира в интервю за БНР доц. Петър Чолаков, политолог от Института по философия и социология при БАН.

„Виждането на премиера е, че тези промени биха отговорили на очакванията на поне на част от обществото… Докато архитектът е същият, не можем да очакваме дълбоки промени. Защо, например, министър Данаил Кирилов, чиято оставка искат протестиращите, не е сменен. Изключително трагикомично е човек, на когото министър-председателят забранява да пише статуси във фейсбук, да остава начело на правосъдната система и на правосъдната система в България“.

- Advertisement -

По думите му новата фигура, която ще оглави Министерството на икономиката, Лъчезар Борисов, досегашен зам.-министър на икономиката, е същият, който е отговорен за кредита, който Българската банка за развитие (ББР) е отпуснала на колекторска фирма и „който скандален кредит предизвика оставката на ръководството на ББР“:

„Да не се окаже, че заменяме едни скандални фигури с други скандални фигури… Мълчи се упорито по темата с оставката на главния прокурор. Правосъдният министър може да стартира процедура за оставка на главния прокурор“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече