Бита ли е Ренета Инджова? Бившият служебен премиер на България е със счупена ръка (Подробности)

0

- Advertisement -

Бившият служебен премиер Ренета Инджова е със счупена ръка след инцидента, който е претърпяла в столичния квартал „Хаджи Димитър“. Това обяви началникът на отдел разследване в СДВР Стойно Цветков, който отговори на журналистически въпрос по време на днешния брифинг, свързан с напрежението на съботния антиправителствен протест.

„След 18 часа в Пето Районно полицейско управление е подаден сигнал от трето лице – близък на г-жа Ренета Инджова, че същата е претърпяла инцидент. Незабавно след подаване на сигнала са започнати активно-издирвателни мероприятия. Г-жа Ренета Инджова е посетена в дома й. Разпитана е и е започнато досъдебно производство за престъпление по 129 или причиняване на средна телесна повреда, тъй като е установено, че тя е със счупена китка на лявата ръка“, обясни Стойно Цветков.

След това той обясни и защо по случая все още има неизяснени детайли.

- Advertisement -

„Казвам 18 часа, защото от това, което сме установили, инцидентът е станал около 9 часа сутринта. Дадени са противоречиви факти и обстоятелства. След като е посетила болничното заведение, там е записано, че това е битов инцидент – падане по стълби. Поради този факт не е уведомен колегата, който е дежурен в „Пирогов“. Едва след като сме сезирани – след 18 часа, сме започнали работа“, уточни началникът на разследванията в СДВР.

Действията по разследването и оперативно-издирвателните мероприятия в района на произшествието и прилежащите територии продължават и в момента. Уведомена е Софийска районна прокуратура и досъдебното ръководство продължава под ръководството и надзора на прокуратурата.

„Г-жа Инджова разказва, че сутринта, тръгвайки за пазар „Герена“ – като държа да подчертая, че го казва вечерта, завивайки зад ъгъла, чува бързи стъпки. Блъсната е от лице, което не завива и продължава да тича. При сблъсъка тя залита, пада върху ръката си, при което счупвва китката. Прибирайки се вкъщи, звъни на близки и приятели и посещава болничното заведение“, завърши Стойно Цветков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече