КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ: Ето как Бойко Борисов си „спазва“ предизборните обещания

0

- Advertisement -

„Ако ГЕРБ спечели стабилно мнозинство и поеме властта, едно от първите решения на новия парламент ще бъде орязване на партийните субсидии. Парите трябва да се намалят.“

Това заявява предизборно пред в.“Преса“ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов през 2014 г. С това заглавие излизат много медии преди 6 г. и нищо чудно именно това обещание да е извело до урните определена част от електората.

Много медии излизат с това заглавие през 2014 г.

Борисов може да хвърля в медийното пространство подобни популистки идеи и след това като му свършат работа, да ги изоставя, но архивите помнят.

- Advertisement -

Интересно как веднага след като ГЕРБ печели изборите и коалирайки се с Патриотите получава стабилно мнозинство, Борисов съвсем забравя това свое обещание.

Темата за партийните субсидии беше повдигната на т.нар. „референдум на Слави Трифонов“ и след това отново пренебрегвана до миналата година. В крайна сметка депутатите си гласуваха намаляване на държавната субсидия на 8 лв. Но това се случи повече от 5 г. след горното обещание на Борисов.

Ето с какво още лидерът на ГЕРБ се опитва да привлече избиратели през 2014 г. – юристите на партията обмисляли как да орежат броя на депутатите – това също е от предизборните лакърдии на Борисов.

„Аз много искам да се намалят депутатите, но юристите ще кажат. Според тях това не може да направи обикновено народно събрание. Но вместо с 240, то спокойно може да заседава със 180“, твърди Борисов през 2014 г. 

Да сте чули Бойко Борисов да повдига тази тема през целия си сегашен мандат?!?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече