Евгений Дайнов: „Орлов мост” е крепост, мутри – вън!

0

- Advertisement -

Професорът по политически науки в Нов български университет Евгений Дайнов събобщи радостна новина – „Орлов мост” отново е на протестирашите срещу хунтата на Бойко Борисов, видя репортер на govoriotkrito.bg!

Университетският преподавател написа следното на стената си във фейсбук:

Не само си върнахме Орлов мост, но го и удържахме.

Добро утро. Малко след 2 сутринта отбихме вял опит на жандармерията да се намеси в събитията. Към 3 часа Орлов мост беше опасан с барикади. Към 4.30, когато се очакваше основният щурм, Орлов мост беше крепост. Барикадите бяха подсилени така, че – освен на 2-3 по-уязвими места на западната барикада – през тях можеше да се мине предимно с багер.

- Advertisement -

Към 5 се разбра със сигурност, че чакащите цяла нощ основни жандармерийски сили, струпани покрай Александър Невски, Националния стадион и Алея Яворов се изтеглят.

Към изгрев слънце беше обявена победата. Тя е точно по Сун Дзъ: най-чистата победа е тази, която е постигната без влизане в бой. Такава победа е, обаче, разрушителна за загубилата страна – в случая, мутренската власт – защото тя е с пречупен боен дух и вече не е боеспособна. На твое място бих подал молба за назначение като готвач на Крепост Орлов мост.

Мутри вън!

Оставка!

Валери – хайде хващай онази релса и се мятай от онзи мост. Не ставаш за военачалник. И за ефрейтор не ставаш.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече