Проф. Евгений Дайнов: Дори да се раздигне Орлов град, омразата към ГЕРБ си остава и няма да отиде никъде!

0

- Advertisement -

„Не мога да се съглася с твърдението, че Бойко Борисов се страхува и се крие“, каза пред БНР анализаторът от Института за дясна политика Георги Харизанов във връзка с проваленото извънредно заседание на Народното събрание, свикано по настояване на БСП.

„Това, че политическа партия ГЕРБ не иска да участва в предизборната кампания за избор на лидер на БСП и в отчаяните ходове, с които г-жа Нинова се опитва да предизвика интерес към себе си, си е тяхно право“, коментира още Харизанов. 

По думите му не трябва да се отъждествяват социалистите с целия парламент:

„Парламентът има процедури, които трябва да се спазват, и когато няма кворум, за да се проведе извънредно заседание, поискано от БСП, тогава парламентът решава такова заседание да не се проведе“. Той беше категоричен, че задачата да осигурят кворум е на тези, които искат да има заседание.

Според анализатора БСП не са представили предложения за актуализация на бюджета и попита, ако днес Народното събрание беше събрало кворум за заседание, какво щяха да предложат социалистите.

В предаването „12+4“ анализаторът заяви, че не е имало насилие над журналисти на форума на ГЕРБ в София Тех парк, а е имало хулигански прояви, от които са пострадали журналистките Полина Паунова и Генка Шикерова:

„Като човек, който е присъствал на това събитие, аз поднасям моите извинения на двете журналистки“, каза Харизанов.

- Advertisement -

Той категорично отрече тълкуването на данните от социологическите проучвания от последните седмици, че има срив на ГЕРБ.

Според него протестът ще постигне повече при наличието на ясно управление и ясен център на отговорността, отколкото при политическа криза след евентуална оставка на кабинета „Борисов 3“.

Харизанов не прогнозира оставка на Борисов в близко време, но уточни, че решението ще бъде взето единствено от премиера. 

Политологът проф. Евгений Дайнов коментира пред БНР, че не е изненадан от проваленото заседание на Народното събрание. „Бойко Борисов уби парламента“, заяви той.БГНЕС

По думите му арогантността на управляващата върхушка е изкарала хората на улицата.

„Аз за първи път виждам протест след 97-а година, в който да участват болшинството от българските граждани. Това е много жилав протест“, каза Дайнов. Според него този протест е траен и няма да стихне бързо.

Дори да се раздигне Орлов град, омразата към ГЕРБ си остава и няма да отиде никъде„.

Проф. Дайнов прогнозира предсрочни избори, които ще произведат „смайващо по-различен от сегашния парламент“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече