Шефът на КРС се „награди“ с 20 хил. лв. – заплата плюс бонус

0

- Advertisement -

На фона на протестите на хиляди недоволни граждани, в държавната администрация се раздават ДМС-та, възлизащи на колосални суми. Поредното доказателство за това е бонусът, който сам си е определил шефът на КРС.

Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Иван Димитров е взел близо 20 хил. лева заплата плюс бонус, който сам си определил, в края на юли, съобщи Mediapool.

Става въпрос за допълнителното материално възнаграждение за постигнати резултати, което е част от заплащането в държавната администрация. Максимумът му, определен в наредба, е 30 на сто от брутното възнаграждение. Дава се за добре свършена работа и постигнати резултати.

По думите на самия Димитров пред Mediapool в КРС пропуснали да си раздадат допълнително възнаграждение за първото тримесечие, но компенсирали през юли и за двете. Тогава всеки служител в КРС получил бонус за половин година.

- Advertisement -

Той уточнява, че 6000 лева от сумата е заплатата му, а останалата – допълнително възнаграждение. Димитров подчертава, че през март и април дарявал голяма част от заплатата си за борба с коронавируса. Същото правели и други членове от ръководството на регулатора. Част от парите отишли за дезинфектанти за КРС.

Иван Димитров е председател на КРС от края на 2018 г. Той наследи Росен Желязков, който бе избран за министър на транспорта. Преди това той е работил над 20 г. в системата на МВР. Напуска я през 2013 г. и две години ръководи отдел „Информационни технологии“ в БДЖ „Пътнически превози“, а от края на 2017 г. е директор на дирекция „Информационни системи и аналитични дейности“ в Агенция „Митници“.

КРС разпределя честотите в страната, издава лицензите на мобилните оператори, контролира пощенските услуги, радиочестотния спектър, радиосъоръженията, кабелните оператори. Приходите на компаниите, работещи в тези сектори, се оценяват на милиарди левове и непрекъснато растат.

Шефът на КРС се назначава с решение на Министерския съвет.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече