Румяна Ченалова: Борисов и кликата му са най- голямото наказание за българския народ!

0

- Advertisement -

Не мога да отрека изключителната хитрост на Борисов. Инстинктът му за оцеляване е развит до съвършенство. Той е като онези гущери, които късат опашката си  без да им мигне окото с допълнението, че го прави видимо драматично в позицията на жертва. А в действителност всичко е планирано,  отиграно и много подло. Това написа Румяна Ченалова в профила си във Фейсбук.

Днес Борисов  ни хвърли дъвката с ВНС и новата Конституция. И ние я задъвкахме –  почти с гордост колко сме умни. Аз също. 

В действителност Борисов цели да спечели време за да реализира пъкления си план.

Какво ни казаха Т.Дончев и Сачева- за оставка през септември, за влизане от криза в криза, за бунта на гладните през есента.Те знаят, че Борисов не иска и не може да управлява в идващата криза.Пари няма – и Кристалина Георгиева, и китайците, и други  отказаха исканите от правителството милиарди заеми. БВП е нищожен, приходи в бюджета няма, увеличават се бюджетните разходи.

Това е причината ГЕРБ да осуетят заседанието на НС за актуализация на бюджета. Това е причината Борисов да се скрие. България е във финансов колапс. Скоро няма да има пари за пенсии, здравеопазване, заплати. Скоро реално болезнено ще усетим колко дълбоко сме пропаднали. Хитрецът е наясно, че в тази ситуация всеки, който управлява е обречен. И няма да си го причини.

- Advertisement -

И докато светът обсъжда мерки за справяне с икономическите катаклизми, Борисов ще прави нова Конституция, вживявайки се в ролята на омерзен от олигарси и политици родолюбец. Поредната му игричка. Той няма никакво намерение да управлява до редовните избори. Сега цели да ни приспи за кратко, като през това време осигури безметежното си съществуване  след подаването на оставката на правителството – преди кризата да връхлети.. Дотогава ще опоска всички „мазнинки“ и ще остави на Радев и евентуален служебен кабинет една оглозгана държава, пробита хазна и много вероятна възможност за падане на валутния борд. 

Така, когато започнат гладните бунтове / по Сачева/, цялото недоволство ще се насочи не към него и ГЕРБ. А от някъде Борисов  и сподвижниците му ще надигат глас какво  ТЕ  са направили за България, привличайки неосъзнатите, колебливите, безкритичните. Така той ще спечели време и позитиви до датата на изборите, а след това, с европейските пари / след март- април 2021г./ отново ще сложи ореола на спасител и царската корона- пряко или косвено.

Така постъпват страхливците. Борисов знае, че няма да се получи идеята за ВНС, а и не иска.

Той / както винаги/ спасява кожата си и точи зъби за да остане във властта – по какъвто и да е начин. Властта е неговият живот защото го прави недосегаем.

Борисов и кликата му са най- голямото наказание  за българския народ. И най-голямото изпитание.

Бившият съдия от Софийския градски съд Румяна Ченалова пусна коментар във Фейсбук относно действията на министър-председателя Бойко Борисов. Ченалова е била уволнена, като още през 2015г. Христо Иванов като бивш правосъден министър поисква нейното отстраняване.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече