Емануил Йорданов: С промените в НК ГЕРБ ще ни подслушват повече, за пореден път ни правят на идиоти

0

- Advertisement -

Промените на ГЕРБ на Наказателния кодекс (НК) са пунта мара. Те са поредната кръпка. От 1968 г. до момента е изменян около „1300” пъти. Той трябва да регламентира правно обществените отношения, а не да се изменя често. Отдавна се говори за нов НК, но не знам някой да работи по това. Това заяви пред Lupa.bg бившият вътрешен министър и настоящ адвокат Емануил Йорданов по повод проекта на ГЕРБ за изменение на кодекса.

Промените са в разделите Разврат, Престъпления против интелектуалната собственост и Компютърни престъпления. Това ли са най-тежките проблеми на обществото?! Ако това е така, значи живеят в друг свят”, възмущава се Емануил Йорданов.

- Advertisement -

По думите му в НК се увеличават годините за изтърпяване на наказанието, за да се влезе в определението „тежко престъпление”. Това означава, че за тези престъпления ще могат да се използват СРС-та.  

„С редактирания НК за пореден път се опитват да ни правят на идиоти, както с измислената нова Конституция. Добре е да спрат да си играят със законите”, съветва Емануил Йорданов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече