Хора, гласувайте, за да не бъдете употребявани, зове българин, живеещ в Австрия

0

- Advertisement -

„Спонтанно взех решението да дойда и на живо да се убедя за какво става въпрос. Виждайки младите хора, това ме мотивира и вече две седмици съм с тях. Мисля, че си заслужава всяка една секунда там“. Това разказа пред БНР Александър Георгиев, който живее в Австрия, но прекарва отпуската си в палатковия лагер пред Ректората на Софийския университет.

„Всеки има правото да изразява своя протест там, където иска. Крайно време е българското общество да разбере, че е нужна тотална промяна“, каза той и добави, че българите трябва да се научат да гласуват:

„Всеки един от нас трябва да упражни своето право на глас. Хора, гласувайте, за да не бъдете употребявани!“, призова той.

- Advertisement -

В предаването „Преди всички“ Георгиев коментира, че опитът за разчистване на палатковия лагер пред Ректората е платена провокация.

По думите на Александър Георгиев това, което се случва в България – скандалите, отказите за подаване на оставка, контрапротестите – няма да бъде разбрано от австрийското общество.

„Убеден съм, че са нужни честни избори с електронно гласуване. Ако ме пипат кой ще дойде после на власт, ще отговоря, че трябва да е този, който спечели на изборите“, категоричен беше Георгиев.

Той изрази очакване в първия работен ден на Народното събрание на 2-ри септември, когато протестиращите са обявили Велико народно въстание, да има оставка на премиера и разпускане на парламента.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече