Корнелия Нинова празнува перлена сватба – кои са преломите в брака й

0

- Advertisement -

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отбелязва перлена сватба. Тя и съпругът и Митко са семейство от 1990 година. Запознават се, докато са студенти в Софийския университет. Митко е по-голям от Нинова и следвал математика заедно с нейната сестра Руми. Именно каката на бесепарката я сватосала със своя състудент, а предложението за брак не закъсняло. Нинова минала под венчилото още преди да се дипломира като правист в Юридическия факултет на СУ. Едва на 21 години тя казала „да“ на мъжа си, с когото се познавали още от детските години, тъй като били комшии в Мизия, откъдето той е родом, а тя е израснала.

Снимка: в. „Ретро“

Сватбата им била скромна, предвид бедните години, в които се залюбили. На церемонията присъствали само най-близките им роднини, приятели и кумовете. Корнелия с носталгия си спомня, че само се гримирала и фризирала за най-специалния ден в живота си, а роклята, с която била, избрала заедно със своята майка Маргарита.

Сватбата следвала стриктно всички български обичаи, а Митко поискал официално ръката на жена си от нейните родители. Младото семейство не останало да живее в родния си край, а се установили в София, където проплакал и техният единствен син. Рафаел се родил в ръцете на лекарите в „Майчин дом“ само 3 години след като родителите му се оженили. В момента той  е на 27-годишен младеж, който гради кариера в банката на милиардера Ротшилд в Ню Йорк.

- Advertisement -

Нинова признава, че с половинката й Митко са имали критични периоди в брака си. Такъв бил моментът още в зората на нейната кариера, когато тя работела в Следствието, а синът им бил все още бебе.

„Водех тежко дело за престрелки между мутренски групировки. Една вечер имах уговорка с мъжа ми и сина ни“ да излезем след работа заедно и да отидем да му купим нещо. Синът ни бе мъничък. Работех по делото на „Развигор“ и изведнъж отвън пред сградата се изсипаха 30 джипа, цялото кръстовище беше блокирано. Аз трябваше да взема мярка „задържане под стража“, трима-четирима трябваше да ги пратя в ареста. В това време дойдоха съпругът ми с бебето. Видях ги, обадих им се и им казах веднага да се махат от улицата, за да не ги гледат. Вечерта, като се прибрах вкъщи, мъжът ми постави условие – това ли ще е нашият живот, така ли ще живеем тримата, да се крием и да се страхуваме за сина си?

Каза ми да помисля дали това ще е кариерата ми! Аз помислих и реших. И напуснах Следствието, споделя преди време Корнелия.

Към днешна дата мъжът й е не по-малко успешен от нея. Той заема апетитна директорска позиция в „Лукойл“ и взема дори по-голяма заплата от нейната. Напук на схващанията, че снахите и свекървите не се тачат, Нинова е изключително близка с майката на своя съпруг. Мама Дафинка, както бесепарката нарича свекърва си, все още живее в Мизия, а Корнелия често я посещава и се грижи за нея като за родна майка.

Източник: в. „Ретро“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече