Харалан Александров: Два са сценариите за протестите

0

- Advertisement -

Правосъдният министър Данаил Кирилов подаде оставка. Ще успокои ли това недоволството на улицата? И има ли изход от политическата криза в страната? Темата коментираха в ефира на „Здравей, България” социологът Кольо Колев и социалният антрополог Харалан Александров.

„Блокадите в Триъгълника на властта притискат властта, блокадите на „Орлов мост” притискат гражданите. Ако протестиращите са достатъчно интелигентни, трябва да се дадат сметка за това и да насочат действията си там, където ще притесняват управляващите”, смята Колев.

- Advertisement -

„Експлозията не се случи както очаквах. Според мен сега сценариите са два. Единият е затихващо напрежение с припламване на места. Това са движещите се агитки, които атакуват различни места, както нападнаха метрото. Другият сценарии е експлозия – тогава, когато това начинание се срине под тежестта на своето отчаяние, което е напълно реалистично”, смята Хараланов.

Съдейки по протестите в чужди страни, антропологът не изключва и появата на нови вълни протестиращи. Според Колев пък протестиращите са върха на айсберга, а основата му е натрупано през годините напрежение. Той е на мнение, че сред протестиращите има разделение и експлозии няма да има.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече