Ренета Инджова призова: Велико народно въстание на 2 септември!

0

- Advertisement -

Българският народ вече няма да търпи под предлог, че няма алтернатива, защото алтернативата ще е честото сменяне, докато се намери кой. Никой в бъдеще няма да бъде оставян да управлява толкова дълго – още на третия ден властниците ще бъдат сваляни. 

Тази позиция изрази пред БНР Ренета Инджова, бивш служебен премиер на България. Тя беше категорична, че ходът на ГЕРБ с Великото народно събрание е бутафорен. 

Според Инджова следващото правителство няма как да е по-лошо от сегашното. Тя определи кабинета „Борисов 3“ като абсолютно дискредитиран и пред България, и пред света.Инджова призова за велико народно въстание на 2-ри септември, когато е първият работен ден на парламента.

- Advertisement -

„Не сме изработили политически модел, в който алтернативно да се сменят управляващи и опозиция, напротив – те са си като братя близнаци. Смяната между тях обаче е абсолютно задължителна и колкото е по-честа, колкото и да струва това на обществото, това е единственият начин да се стигне до политическо умение да се избира правилното“, коментира тя. 

По думите на Инджова служебните правителства трябва „да разчистват терена“, когато редовните правителства стигнат до крах:

„Когато една власт в погромите си и безчинствата си е стигнала до положението, в което сме – икономиката на страна е в режим на свободно падане, какво да стане – да дойде едно правителство, което да замаже нещата ли?“, риторично попита тя. 

Инджова предположи, че може и затова да не се стига до смяна на правителството – защото се търси „един удобен службаш, който да замете нещата“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече