Политикът Ивайло Трифонов: Слави, Манолова, Христо Иванов и компания са хора без политически багаж и без идеи за развитие

0

- Advertisement -

Според него в Президенството са събрани сборище фатмаци с ограничено мислене

Слави Трифонов и политическите инженери, създали партията „Има такъв народ” си купуват гласове във Фейсбук, показва проверка на в-к „Галерия”. Така се създава усещане за мащабност и силна подкрепа за проекта на шоумена.  Преди около месец хора на Дългия са купили група в социалната мрежа за търговия с книги.  Името на тази група било „tradebook ” – купуване на книги, информира в-к „Галерия“.

Веднага след смяната на собствеността новият администратор сменя и името на групата и то става „ПП Има такъв народ”. До този момент групата е много популярна и активна, има близо 100 000 членове. Само за десет минути след смяната обаче 1000 я напускат. Сега в нея са записани малко над 80 000 души, като много малка част от тях са активни. В социалната мрежа има още две групи със същото име, за които също може да се предположи, че не са създадени от екипа на Слави Трифонов. И трите групи са на новата му партия, но не надхвърлят   100 000 членове. Така шоуменът практически си купува симпатизанти и откровено пазарува гласове в социалната мрежа.

Купуването на Фейсбук страница е нормална практика в днешния свят, където всичко е подчинено на пазарните принципи. Най-често купуването е заради реклама на стоки или услуги.  Според специалисти изкупуването  е по-изгодно от чистата реклама, защото достига до повече хора за по-малко пари.

В политиката това обаче е твърде неморално, защото практически принуждава хората да се обвържат с даден проект. Представете си, че сте създали група „Само Левски – обяснява за в. „Галерия” експерт в дигиталния маркетинг. Развивате я дълги години, печелите не лоши пари , имате 50 000 последователи. Идва при вас някой, дава ви определена сума пари и вие му предоставяте правата.  На следващия ден с изненада установявате, че групата вече се казва „Само ЦСКА”! Напълно законно е, но е свръх неморално.

Изданието намира и интересен събеседник за коментар на мераците на Дългия да влезе в политиката. Става въпрос за Ивайло Трифонов, чийто сват е самият шоумен и негов първи братовчед, женен за сестра му.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е dd.jpg
Снимка: в-к „Галерия“

- Advertisement -

Политиката не е за шоу. Това са хора без политически багаж, без идеи за развитието на обществото. Няма алтернатива. Класическата десница в лицето на СДС фалира тотално благодарение на Иван Костов. Той беше председател на СДС, министър-председател, излъчен от СДС. И след това създаде паралелната организация ДСБ, която е известна сега като десницата от жълтите павета. Ами Христо Иванов, на Моканина сина? Жалко, че майка му Мария Бойкикиева е един честен и разумен човек, работили сме заедно в Клуба за подкрепа на гласността преди 30 години, въпреки че още е член на БСП“, казва Трифонов.

По думите му, Христо Иванов няма никаква кариера като юрист. Борисов го направи министър, видя се, че и за това не става.

Извинявай, ама тези хора ли са алтернативата? Или политици като Мая Манолова и Александър Томов? Атанас Атанасов – каква фигура е това? За Йоло Денев да не говорим…Това са бити карти в политиката, не са излезли по убеждение или по някакви други причини. За съжаление няма алтернатива“, обобщава Трифонов.

Относно позицията на президента Румен Радев в протестите и атаките му срещу управляващите Ивайло Трифонов е на мнение, че съвършено прав е бившият служебен премиер Георги Близнашки, че колкото пъти Радев си отвори устата, толкова пъти нарушава Конституцията.

Да ми издига той чегеварски болшевишки юмрук! “Просто ме е срам. От началото като го избраха и неговата съветничка стана Емилия Друмева, се самозаблудих. А то се оказа, че това е сборище на фатмаци. Това са хора с ограничено мислене“, е категоричен Трифонов.

*Ивайло Трифонов е член на ръководството на Клуба за гласност и демокрация.  От 1989 г. до 1990 г. е член на Националния координационен съвет на Съюза на демократичните сили и организационен секретар на НКС на СДС като член на Федерацията на клубовете за демокрация. От 1990 г. до 1996 г. е началник на канцеларията на Президента на Република България Желю Желев. През 1994 г. е заместник-министър-председател в служебното правителство на Ренета Инджова. Като вицепремиер отговаря за връзките с политическите сили, силовите министерства и провеждането на изборите. От 11 юни 1997 г. до юли 2001 г. е извънреден и пълномощен посланик в Съюзна република Югославия. От декември 2001 г. е ръководител на търговското представителство на “Кремиковци” АД в Белград.

Изтичник: в-к „Галерия“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече