Нечувано безочие! Марешки: Не съм чел проекта за Конституция, която подписах, това нищо не означава

0

- Advertisement -

ГЕРБ успяха да съберат необходимите 120 гласа, за да внесат проекта си за Конституция. След като няколко седмици неведнъж сменяше позицията си, Веселин Марешки каза, че няма да се подпише под проекта. Това обаче се промени часове по-късно и той самият се подписа.

В „Тази сутрин“ той заяви, че не е прочел проекта за новата Конституция, който е подписал.

„Не съм чел проекта и няма да го чета. Това нищо не означава“, каза Марешки.

На въпрос как настъпи обратът само за един ден да смени позицията си и да подкрепи предложението на ГЕРБ, той заяви, че и президентът, и „Да, България“ също са искали нов основен закон, а също така не иска да бъде на страната на БСП и ДПС, които се обявиха срещу Конституцията.

На въпрос колко пъти се е подписвал под документи, които не е чел, Веселин Марешки отговори: „Това нищо не означава. Проектът няма да се гледа от това Народно събрание“.

Фирма на доскорошен депутат от „Воля“ и сочен за дясна ръка на Веселин Марешки във Варна е получил от Министерския съвет концесията за плажа „Кабакум Север 2“.

Андон Дончев допреди по-малко от два месеца беше депутат от „Воля“. Изтъкна лични причини за напускането си.

- Advertisement -

Екип на bTV потърси него и управителя на фирмата „Булмедикс 2012“, получила концесията на адреса й в Ихтиман. Офисите се оказаха затворени.

В „Тази сутрин“ Марешки обясни, че от около 10 години е концесионер само на една част от плажната ивица. Не знае обаче на коя точно, защото многократно променяли името на плажа.

„Този плаж беше безлюден и в продължение на 15 години никой не искаше да го взима, защото е нерентабилен. Платил съм около 500 000 лв. наеми на държавата, дал съм около 500-600 000 лв. за медицинско обслужване и спасители. За всички тези 10 години този плаж е губещ. Аз съм го направил, за да помогна на варненци“, обясни Веселин Марешки.

„Годишният приход от този плаж е 100 000 лв., а разходите са много повече. Аз не съм крадеца, а дарител и помагам на хората“, допълни той, пояснявайки, че три пъти се е явявал на търговете за този плаж и никой друг не се е явявал.

Той не посочи коя негова фирма участва в концесията, но стана ясно, че неин управител е неговата майка.

„Имам 150 компании. Мислите ли, че им знам имената. Майка ми най-вероятно управлява всички наши фирми, нямам представа“, заяви Марешки.

Той отрече Андон Дончев да е негова дясна ръка в бизнеса с лекарствата и поясни че е негов „верен приятел“.

„Той не е участвал в мой бизнес и не е управлявал мои аптеки. Андон Дончев е свободен човек и може да прави каквото иска“, изтъкна Веселин Марешки.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече