Полицията мачка протестърите, плаши момиче с лютив спрей, тараши чанти и джобове

0

- Advertisement -

Суровите полицейски мерки в деня на т.нар. Велико народно въстание днес възмутиха протестиращите. Заради масовия тараш на багажа на бунтарите, протестърки се оплакаха,  че ченгетата са изсипвали чантите им и обръщали джобовете им.

За скандален случай на едно от КПП-та в триъгълника на властта разказа млада дама, възмутена от поведението на униформена служителка, която се отнесла безпричинно грубо към нея. 

    „Чувствам се унизена. Накара ме да изсипя цялата чанта с всичките ми лични принадлежности в нея, претърсиха и джобовете ми. Когато посегнах да сложа очилата си, полицайката ми каза: „Слагай очилата, че ще има мноооого лютив спрей!”, разказа разгневеното момиче пред БНТ. Столичанката обясни, че поведението на полицията я накарало да се почувства като престъпник.

- Advertisement -

В днешния ден, обявен за втория голям протест след 2-и септември, полицията наистина предприе крути мерки за сигурност. Още на зазоряване, жандармеристи се струпаха на жълтите павета и започнаха обиски на палатки, кошчета за боклук и храстите в Градската градина. Целта на силите на реда бе да избегне хвърлянето на димки и самоделки и всякаква пиротехника по време на днешното недоволство.

Засилено полицейско присъствие имаше навсякъде около сградите на парламента, Министерския съвет и президентството. Ченгетата отрано предупредиха, че няма да пускат маскирани, само хора с предпазни медицински маски.

По възловите булеварди на столицата, униформените често спираха случайни граждани с въпроса в каква посока отиват.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече