Ад в Ямболската болница, санитари разнасят болните като чували по стълбите

0

- Advertisement -

Част от отделенията на Ямболската областна болница работят в примитивни условия, както за пациентите, така и за медицинския персонал. Лечебното заведение се помещава в 17 отделни сгради, като някои от тях са строни през 20-те години на миналия век. Особено тежко е положението в белодробното отделение, което се помещава в сграда, в която липсва дори асансьор, признава директорът на лечебното заведение д-р Димитър Рунков. Болни и починали пациенти се пренасят с одеала и подръчни средства:

- Advertisement -

„Спираловидното разположение на стълбите, старата сграда предполага да има такива случаи. Проблемът идва от там, че тези пациенти са с тежки дихателни нарушения и те на собствен ход няма как да изкачат три- четири етажа. Аз всеки ден подлагам санитарките си на нечовешки усили и това рефлектира и върху здравословното им състояние. Голяма част от тях излизат в болнични, поради дискови хернии. Абсолютна амортизация на персонала е това. „

Нова болница в Ямбол се строи повече от четири десетилетия. Последните обещания за нийното доизграждане дойдоха лично от премиера Бойко Борисов, който обеща да се отпуснат от държавния бюджет 27 млн. лева. Единствената фирма, която се яви на търга за дострояването, поиска 36 млн. лева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече