Борисов скоро ще бъде сменен! Той е прочетен вестник!

0

- Advertisement -

Борисов съвсем скоро ще бъде сменен, той е прочетен вестник. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по бТВ съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по адрес на премиера. По думите му твърдението, че протестът е бетонирал правителството на власт – не е вярно. 

Протестът бетонираше и Орешарски и накрая Орешарски беше махнат като жълт вестник, отдавна прочетен. Борисов си избра тази съдба, по същия начин той ще бъде окончателно махнат от ДПС, когато те решат да му дръпнат черджето под краката. Той не чу това, което му казваха хората на улицата.“, коментира Иванов.

По думите му, правителството на Бойко Борисов не трябва да пише нова Конституция, а да се отдръпне, за да „отпуши“ пътя на България към бъдещето. Иванов беше категоричен, че на ДПС се крепи кворума в парламента.

Знаем огромната роля на Движението, на „Сарая“, на Делян Пеевски в реалната власт в България, която е корупционната коалиция, често необявена.“, добави той. 

Христо Иванов заяви, че корупционният модел на управление на страната е свързан с ДПС. „Това е модел на завладяване на българската държавност – институция по институция. Големият политически въпрос е пред нас сега – дали можем да приложим програма за изчистването, отново институция по институция, от тези форми на корупционно завладяване, които водят до едно нещо.

- Advertisement -

Има поредица от изследвания, които показват, че в България годишно се крадат около 10 млрд. лв. (…) Корупцията си има име, корупцията си има адрес – „Сарая, каза политикът. 

Съпредседателят на „Демократична България“ заяви, че след акцията в парк „Росенец“, не се е връщал отново там. Той добави, явно трябва да започне да го посещава редовно, за да се научат институциите „да си вършат работата“. 

Случиха се чудеса, хората могат да стигат до там – кметът откри, че има път, за който преди това лъжеше, че го няма. Откриха, че строежът е незаконен, сградата не е пусната в експлоатация, че има незаконно строителство за премахване и т.н. Ние продължаваме с натиска, защото това не е единствената далавера в страната, но е знакова за този модел на срастване между „Сарая“ и българските институции“, посочи Христо Иванов. 

Той коментира изказване на Борисов от лятото, в което премиерът каза, че Румяна Бъчварова е вкарала Иванов в политиката през задния вход. „Никога не съм влизал през никакъв заден вход. Имал съм два разговора с Борисов преди да стана част от правителството. Напълно нормални разговори и аз съм ги разказвал, защото тогава Борисов ми каза, че няма да пипаме прокуратурата. (…) Това е човек, който лъже в абсолютна самозабрава и си измисля неща. Бъркаме с Деница Сачева, очевидно“, заяви Иванов и добави, че той сам си е подал оставката.

Източник: БТВ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече